View Single Post
Old 05-05-2008, 09:38 AM   #8
Don Solaris
Pro Member

Default Re: OT - chorus efekti za sinteve

Quote:
Originally Posted by gregor z View Post
po meni jedan najboljih........
HTTP://www.tcelectronic.com/SCF.asp
Na?alost nisam ga imao prilike jo? probati. Demosi me nisu ba? odu?evili. Već sam ga skoro naručio, no kada sam čuo demose, odlučio sam pričekati dok ne isprobam jednog u ?ivo.

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
@DON SOLARIS- Ima li da se nadje Korg SDD-1200 Dual Delay-a. Sad gledah na Ebay ali nista.
I ja gledah ebay. Ali brate 4 mjeseca. I tako svaki dan. Kad sam ga prona?ao... ma to je bilo slavlje - okretali smo janjca!!! (?taro)

Najgenijalnije je ?to u feedback mo?e? ubaciti low pass odnosno high pass filter. LFO-e mo?e? syncati u fazu, protufazno, ili potpuno nezavisni. Feedback se mo?e invertirati(!!!) - znaći mo?e i Flange da radi? sa time! A ne samo Chorus.

A mo?e? i skroz bolesne stvari radit. Npr izlaz efekta iz pvog bloka ?alje? na ulaz drugog a taj izlaz potom ?alje? u feedback od prvog, podesi? različita vremena i različite brzine i dubine LFO-a i da vidi? ludila.

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Don da li ti stvarno Eventide trpas u isti kosh sa Digitech i ostalim govancima ? ...
Tu se djelomično i sla?em s tobom. Eventide je dobar. Ja od digitalnih imam Ensoniq DP-2 (ugrađen u ASR) koji je skroz ok. Ali postoje problemi. Na digitalnoj spravi ako previ?e poglasni?, dobije? onaj ru?ni digitalni clipping (pucketanje)! Na analognom chorusu nema takvog clippinga! Naprotiv, tamo dobije? saturaciju koja jo? dodatno digne sound u miksu, pa tek onda laganu distorziju. Također primjetio sam da se digitalni chorus puno lak?e gubi u miksu za razliku od analognog koji se bolje probija (vjerovatno zbog saturacije).

Vidi, imam ovde puni rack analognih chorusa i delaya:

Na svakoj od ovih sprava koju vidi? mogu napraviti chorus (iznimka: Aphex 661 kompresor). Ovaj rack nebih mjenjano za NITI JEDAN Eventide Chorus na svijetu!

Last edited by Don Solaris; 05-05-2008 at 09:43 AM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote