Quote:
Originally Posted by boggy
Quote:
Originally Posted by analog
...
Šta se tu može učiniti, osim selidbe u drugi deo grada? 
|
....
tako da ako te ovo bas mnogo brine, da si dosao cak do selidbe, mozda nije lose pre tog koraka, prouciti nacin merenja shuma sprave koju si merio
....
|
nisam još toliko poludeo

Kupio sam neki preamp koji mi se čini da mnogo više šumi nego što bi trebalo, još se plus čudno ponaša u nekim situacijama (npr. okretanje pota privremeno shiftuje offset). Već sam ga reklamirao, prodavnica ga testirala, rekla da se ponaša normalno kod njih i da proverim na nekim drugim mestima, jer je moguće da je do moje struje ili kartice (?)
Pa bih malo detaljnije da proverim pre nego što drugi put vratim.
da li meni podatak iz specifikacije o SNR: 115dB "A" weighted @ minimum gain, ne znači nešto konkretno o realnom nivou šuma jer ne znam na koliko je dBu je limit njihovog mernog instrumenta? Za SNR se uzima odnos najvećeg nedistorziranog signala i šuma. To znači da što im je veći headroom (koji je nepoznat?), veći je SNR.
Ili grešim?
hvala
pozdrav
EDIT:
Aha, nadjoh
"In audio engineering, this reference signal is usually a sine wave, sounding a tone, at a recognized and standardized nominal level or alignment level, such as 1 kHz at +4 dBu (1.228 VRMS)."
EDIT2:
Hmmm...
ili mi opet to ne znači ništa, posle boggy-jeve priče o headroomu, ili nisam siguran da sam razumeo objašnjenje