View Single Post
Old 22-04-2008, 08:18 PM   #2
Max
Pro Member

Default Re: Preamp vi?e ?umi zbog lo?ije struje?

Quote:
Originally Posted by analog View Post
Probao sam isti preamp kod mene (na RME HDSP 9632) i kod prijatelja (na Presonus FIREPODu) koji ?ivi u drugom delu grada. Test sam vr?io tako ?to nisam ni?ta utakao u ulaz preampa, već samo snimao izlaz (?um). U dva testa sam podesio gain preampa na isti nivo i dobio različite rezultate. Kod drugara je ?um bio ni?i za ~12dB. Moj RME je setovan na +4dBu input level, presonus nema nikakvo pode?avanje, ali predpostavlja se da je +4dBu.
Ne znam ?ta bi moglo biti uzrok ovakvog rezultata, 12dB je ipak značajna razlika. Da li je u pitanju lo?a struja? ?ta se tu mo?e učiniti, osim selidbe u drugi deo grada?

Hvala
Pozz

Pa ako je + 4 .... a njegov bio na - 10 , onda je razlika 14 db , sto je prilicno blizu onom ocitavanju koji ste imali ......

Koliko ja znam zbog struje mozes imati zamo zujanje a ne sustanje ( slobodno me ispravite ako gresim ) a svakako mislim da razlika ne moze biti 12 db .....

Trebali ste da snimite neki signal pa da vidite da li je razlika 12 db i u signalu , onda bi ste znali da je lose podeseno ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote