View Single Post
Old 20-04-2008, 02:51 AM   #194
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Mrzim narodnjake

He, he... mozete vi narodnjaci da se lozite i da pokusavate do mile Lajkovackom prugooom... ovaj.. greska, povuklo me... htedoh da kazem do mile volje, ali niko nema sanse da uradi ono sto je uradio Bidza iz Svilajnca, bivsi funkcioner SPS-a, Milosevicev saradnik i gradonacelnik Svilajnca.
Niko vise nikad nece moci da napravi pesmu koja ce vise da "pogodi" onog techu na svadbi, posle pet prepechenica:

"U Srbiji varos velika..ka...ka
kranj nje teche reka Morava..va..va..
.......
.......
Opppaaaaa.....
Uz Moravu vetar duva,
stari ribar tajnu chuva...
(samo za kuma i drustvo u cosku..ku...ku)"

Kakav lik! A kruzi i neka urbana legenda da je na svadbi svoje cerke bi prozvan od kolege politichara da otpeva nesto, a kad je izasao, usledili su neki ogromni bakshishi, pa se muzika obradovala... ali, Bidza nije to podelio sa njima

E, ako je ta pricha istinita, tek onda je stvarno mega lik

Hmmm.... reklo bi se da je Bidzina pesma i savrsen primer za ozbiljnu i nadasve iscrpnu analizu fenomena ko ce maznuti tezgu, zutokljunac, ili ozbiljan techa... preslusajmo fajlove...

Da se zakljuciti da se zutokljunac puno trudi, da je sigurno mladji i reklo bi se lepsi, ali to je tako samo na prvi pogled. Glasic mu je kao da ce da se rasplache, a srca sisatih tetki na svadbama vole prave muskarchine i tu nema zezanje! Kad tetka smaze sarmu, hoce pravo musko i kraj priche! Zutokljunac je napravio i los izbor organiste i poveo nekog nalik sebi i obojica se vade na efekt! Nema tu ni stabilnog glasa, a jos manje smekerskog trilera! Sve je to na staklenim nogama!

Obratimo sad paznju na fajl iskusnog teche! Bolje peva, u pojedinim trenucima zna i da mangupski provuche kroz nos i da ponekim poklikom zatrese kako srca sisatih tetki, isto tako i njihovih muzeva! Harmonikas! Ubiva na mestu! Zestok triler, kladim se procelav, sa zlatnim prstenom na ruci i smeska se dok svira. Shacuje tetke, a njihove emocije trepere! Nije bas da bi prevarile muzeve, ali nisu ni imune i kroz glave im prolazi "Eh... da se mlada i naivna ne udadoh za onog mog Radovana..."

Stani!!! Nesto tu nije u redu! Ko je onaj mladi, bledunjavi sto se za onim stolom u cosku vidno dosadjuje? Onaj o kome pricaju ujaci:
-Ne veseli se, ma vidim JA... Kazem JA mom ludom zetu Miloradu da sa njim nesto nije u redu, a mozda se i drogira! (Ajd ziveli) Nego samo da on MENI da zeleno svetlo i napravicu ja coveka od njega... ako treba i batine ce da rade!

P.S.... ako neko pomisli da je ovo zlonamerno, NIJE! Malo zezanja i karikiranja
Attached Files
File Type: mp3 Zutokljunac.mp3 (493.3 KB, 168 views)
File Type: mp3 Ozbiljan Techa.mp3 (662.3 KB, 169 views)

Last edited by idekius; 20-04-2008 at 04:40 AM.
idekius is offline   Reply With Quote