Thread: Modular Diy
View Single Post
Old 19-04-2008, 01:18 PM   #82
sare
Member

Default Re: Modular Diy

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Pitanje za znalce:

Drugar iz firme (nekad davno imao Jupiter 4, PPG & stuff) gradio bi modular. Odlučio se za MOTM. Jel se to kvalitetom zvuka isplati u tom rangu para? Znam da ima dosta firmi koje rade module. Ali ne znam u kojem je rangu MOTM - koje su prednosti, koji su nedostaci. Ako može koji koristan savjet.

On to skoro uzima, pa bi to zapravo bio vjerovatno bio prvi modular u Hrvatskoj. Rang para bi za početak bio $2.5k. A kasnije bude polagano "zidao".
MOTM je dobar (imaju super filtere: MS-20 klon, CS-80 klon, triple resonator ala Korg Ps3100/3300 klon) ali bi VCO uzeo od neke druge firme jer ljudi koji imaju motm VCO kazu, da su previse eksaktni i sterilni (Paul Schreiber koji u stvari je MOTM i designira module, opsednut je ekzaktnostjom a to kad dodzemo do VCOjeva nije uvjek nesto sta bi muzicar htio imat).

-MOTM VCO je kao klon moog 912B VCOja
-OAKLEY VCO je vrlo dobar klon Minimoog VCOja (to bi ja uzeo). Oakleya ima u "MOTM formatu" - http://www.aurk24.dsl.pipex.com//krisp1/price.htm

-PLAN B ima sound ala Buchla (kazu da je kvalitet izradnje los, isto neki kazu i za COTK)

ako ima tvoj drugar puno puno puno strpljenja, da ceka na module da jih izrade onda ima naravno i drugih i (kao) boljih varianta ala COTK, koji rade ultra moog clonove! (ali cekat ce godinu dana) Cyndustries (cekat ce vise nego godinu ) ...

za mene jedna od najboljih stvari kod mudular syntha je mogucnost, da kombiniras module.

tako ti mislim ja, a naravno svako ima svoju preferencu VCO sounda i ideju sta bi sa modular synthom radio.

Last edited by sare; 19-04-2008 at 01:21 PM.
sare is offline   Reply With Quote