Quote:
Originally Posted by yanprawda
najvjerojatnije me buni (a i vjerojatno mi je zelja za vise njih) manjak "triger-tipki" .
nesto kao monome+ uc33 ili faderfoxova kombinacija lx2+ld2+lv2
|
Monome je sasvim nesto drugo i koncept rada je drugaciji. Besmisleno ga ja koristiti samo za triggerovanje klipova.
Koliko realno nekome treba direktnih trigger tastera za komotan rad u Live-u... verovatno ne vise od 8. Bolje je da su klipovi organizovani po stranama (bankama) nego da ih 150 zauzima dragoceno mesto za vaznije kontrole. Po meni je bolje da postoje dedicated kontrole na panelu za bitne paramentre nego masa dugmica koji ce mozda jednom ili nijednom biti pritisnuta u toko jednog seta. Za DJ ili performans klipovi ili scene se okidaju sa individualnim play/stop tasterima koji se nalaze na svakom kanalu zasebno uz kombinaciju sa navigacijom sa desne strane. 16 donjih tastera rasporedjeno po stranama je dovoljno i za najzahtevnije beat jugglere. Stvarno mislim da jedino za programiranje patterna na ritam masinama npr. ima smisla vise redova tastera. Za triggerovanje klipova i improvizaciju je vise nego dovoljno ovoliko koliko sam predvideo. Na kraju krajeva nismo hobotnice a imamo i samo jedan mozak

Super stvar u Live+kontroler (pogotovo custom) kombinaciji je sto nacin rada moze da bude jednostavan, dobro osmisljen i organizovan gde se sa umerenim brojem kontrola postizu dobri rezultati i jednostavan rad. Ali isto tako sam vidjao situacije gde ljude nebi spasilo ni 300 tastera jer su set lose organizovali. Ne mislim na DJ set. Tu je i 5-6 kanala u Live-u sasvim dovoljno.
Najvaznija je organizacija, sto unutar Live-a, sto samog kontrolera jer je coveku smetnja ako ispred sebe vidi previse slotova ili kontrola koje se retko koriste. Mozak lakse razluci kad ih je manje, i brze/lakse se snadjes..veruj mi. Meni je Monodeck II pravi primer dobro resene kontrole. Svaka mu cast! Na zalost bez medju-skriptova na putu kontroler-Live neke vazne funkcjije Monodeck-a nisu izvodljive. Ja sam hteo da sve bude plug`n`play i da odmah i svugde radi bez third party softvera i MAX patcheva.
Obavesno pogledaj video Robert Henke-a sa workshopa na Novom Zelandu!
http://video.google.com/videoplay?do...61152922&hl=en