View Single Post
Old 14-03-2008, 12:16 AM   #26
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Default Re: Celemony Melodyne - Direct Note Access

Quote:
Originally Posted by Bambino View Post
Ote mi rec, dolazi era crtacha na instrumentima. Do sad su pevaci bili povlasceni, zasto ne bi malo pomogli i svirace da se ne muce!
Imas pravo !!! Ali dolazi vreme i revolucija......postoji nesto sto nije fer... i dobri Bog sve vidi.... jeste da je naizgled dobro ali realno gledano sledi nam kolaps. Urusicemo muziku do tacke kada mora da se krene iz pocetka, jer ovo definitivno nema veze sa umetnickim izrazavanjem bica kao sto je covek. Muziku su mnogi poceli da "gledaju" materijalno i tu je mozda najveci problem....Zamisli situaciju......veci sam umetnik jer imam bolji software .... a tek sto imam hardware...ma ne moz' me stignes jos tri svetlosne godine....nece tako moci.......Zato je Paganini veliki i vecan.....jer je izvodjac i kompozitor a ne samo aranzerista koji sklapa "dobar" kick iz rmx-a ,odlican dobos sa Akai, a malo mu i ovaj Melodyne pripomogne... ma uzivancija.
Ustvari duga je prica o posledicama koje se doduse vec i te kako ispoljavaju , misljenja su oprecna. Ali mora postojati moralna granica, na nama je da je postavimo....hocemo li ili necemo....
Jedno je vezbati sebe da odsviras tri akorda na gitari a drugo je da to uradi robot umesto tebe. Pravimo muziku bez karaktera, sklapajuci lupove i takmiceci se u fazonima produkcije, Pesme nemaju autorsku tezinu jer su plasticne i sablonske......ma serem.....ali ovaj klip mi dade povod....

nenad is offline   Reply With Quote