Quote:
Originally Posted by RAJKO
I jos jedna zanimljiva stvar,koliko sam ja uspeo da ispratim,veoma je zanimljiva tema ko je od koga ukrao deo strofe ili refrena,pa onda veoma ostre kritike mnogih,e pa sad mi nesto nije jasno,ako sa jedne strane zahtevamo cistu autorsku muziku,koja je licno usnimljena i prosla ceo trnoviti put do objavljivanja,zasto onda ne bi smo zahtevali i autorske poduhvate na terenu elektronike.
|
U ovome se potpuno slazem ..... mislim da tu realno lezi i najveca razlika u ceni ...... zapravo u tome sto je neko osmislio koncept koji radi , a delovi zapravo i nisu skupi ...
Rezgledao sam ( namerno koristim ovaj izraz jer nisam strucnjak ) i skuplje delove i nisam video da i sa skupim delovima sprava dolazi do trecine troskova nove sprave .... a opet ponavljam ..... radio sam u studiju sa 8 x 1176 .... i razlike su bile toliko velike da bi kao devetu spravu 'ladno mogao da stavis i DIY i da ne bude ni najbolja ni najgora ...... zato sm te i pitao za misljenje .....
A sada , intelektualno ili autorsko pravo .... znam da je bilo pitanja oko toga i u elektronici , ali nesto nisu mogli ( ko zna zbog cega ) da zastite ......
A ako mi " siromasni " mozemo da dodjemo do necega sto moze sonicno da poboljsa ono sto radimo a za " korektan " iznos para ..... zasto da ne ?
Pozdrav