Thread: Beovizija 2008
View Single Post
Old 11-03-2008, 05:06 PM   #138
slowstar
Pro Member

Default Re: Beovizija 2008

Vidim da sam primećen, mada se i ne ponosim suviše tom činjenicom.
Da, bio sam član, ponavljam član "stručnog" žirija, predsednik je bila gđa Nena Kunijević, inače osoba koja se verovatno bolje razume u folk muziku, mada je po meni ovde nije nedostajalo, naročito u liku pobednika, pa i u drugom mestu...
(kad čujem reč ili zvuk "etno" odmah me zaboli žuč, i totalno sam netolerantan u tom pogledu)
Inače, pozvan sam da budem član "stručnog" (ne znam zašto termin "stručni" kadac su ostala 2 člana bili ono što jesu, novinar i TV urednik sa akcentom na folk muziku)
Moram da napomenem da su glasovi "stručnog" žirija uzimani isključivo "kumulativno" - što znači kao zbir sva tri glasa članova, i najveći broj bodova je dobila pesma sa največim zbirom, jasno?
Moj najveći broj glasova (12poena) je otišao pesmi "Sada ili nikada" koju je dobro i ubedljivo otpevao Marko Vulinović, u takođe solidnom aranžmanu autora, mislim da se preziva Preradović.
Po mom mišljenju, to je bila ubedljivo NAJBOLJA pesma, sa čime se nažalost ostatk žirija očigledno nije složio...
Odbijao sam u par prethodnih poziva da budem član žirija takve manifestacije, ali su mi napomenuli da bi bilo dobro, jer "Imaju poverenja u moju objektivnost, iskustvo i stručnost" Kada sam se ranije, na jednoj "Beoviziji" javno, na bini izvinio publici zbog lošeg kvaliteta pesama, dobio sam ovacije od publike, koje verovatno nikada više neću dobiti u ostatku svoje karijere, ali sam sutradan od organizatora dobio grdnju, pa čak i pretnje jedne poznate estradne ličnosti. Ovoga puta sam pristao, jer je između ostalog moja uloga bila naznačena kao "kontrolor pravilnosti glasanja, i borac protiv lobija i mućki" Osnovano tvrdim da NIKO nije pokušavao da lobira kod mene, a nije ni mogao, jer je sastav žirija držan u prilično velikoj tajnosti, što mi je pomenuto više puta sa "najvišeg" mesta.Dakle, NAŽALOST, pobedila je pesma koja je pobedila, nisam video nikakvu nepravilnost u glasanju druga dva člana žirija, koji su joj dali maksimalan broj poena, što JA NISAM, može se videti na sajtu.
Toliko od mene, a mnogo je, smaram, ali šta ću...
Pozdrav!!

Last edited by slowstar; 11-03-2008 at 05:31 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote