View Single Post
Old 08-03-2008, 10:42 AM   #36
master29
Banned

Default Re: Autorska i izvođačka prava

Quote:
Originally Posted by Ogi View Post

To sto je pesma o kojoj pricas (koju nisam cuo ni u jednoj kafani, nisam je video ni na jednoj televiziji, ni jednom je nisam cuo na radiju - a to je nemoguce, po tvojim statistikama!) zaradila 3890 dinara, je problem NEPOSTOJANJA ZAKONA koji OBAVEZUJE EMITERE I OSTALE KORISNIKE da dostavljaju tacne i precizne podatke o emitovanoj muzici. SOKOJ NEMA mehanizam prinude i jedino resenje je ono sto sam na pocetku ovog kilometarskog posta rekao - UKIDANJE LJUDSKOG FAKTORA i AUTOMATIZOVANJE SISTEMA ZA EVIDENTIRANJE EMITOVANE MUZIKE.
To je veoma skup sistem, ali brzo daje TACNE rezultate. Kako nikom od "boraca za zastitu intelektualne svojine" nije palo na pamet da se jedne godine ODREKNE naplate autorskih prava - sa namerom da se od tih "pogresno rasporedjenih miliona" kupi kompletan sistem sa kojim ce moci da prestanu da brinu "sto onaj ima vise"?
Ogi pesma je proglasena hitom decenije od strane izvodjaca.Do duse stara je vise od dvadeset godina i poslednj dve godine je stvarno veliki hit,duplo veci nego kad je izasla.Podseticu te:

Zagrli me ti i oprosti mi
stegni srce nemoj plakati
jedno drugom smo bili sve,
prva ljubaav sreca i prolece
sada proslo je
shvati molim te

Sto se tice SOKOJA nemoze niko da me ubedi da ljudi za godinu dana vise potrose para nego sto dodele autorima.Pa sto oni nisu softvere stavili u zvanicnu potrosnju SOKOJA,zasta im sluze silni advokati kada nijedan proces nisu dobili u svoju korist(nasu)Cega da se odreknemo i zarad koga?Pa zar mislis da ljudi koji su prodali 30.000.000 i vise nosaca zvuka(ima ih mnogo)je posteno da se odricu icega.Zar mislis da se nisu svih ovih godina odricali?Pa sto su smenili direktora SOKOJA,zbog silnog postenja ili utaje.Covek ima 5 Apoteka u privatnom vlasnistvu,od cega Ogi?Od postenog rada,nasledja...itd
Upravni odbor radi za 12.000 din,nerazumem to spasava Leontinu i Braju da ne nabrajam....ne.
master29 is offline