Quote:
Originally Posted by Sava
Uputi me na uredbu da je pročitam jer imam pristup svim propisima. Po osnovu neke fakture ili profakture mo?e? da izvr?i? plaćanje preko ovla?ćene banke ili to u tvoje ime mo?e da obavi bilo ko u svetu, ali da direktno po?alje? devize nekom fizičkom licu u inostranstvo mi nije poznato da je moguće izuzev u nekim strogo određenim i zakonom predviđenim situacijama, ali koje nemaju veze sa onim ?to bi mi hteli. Zato me jako zanima propis koji si pomenuo.
|
Znaci: kupio sam na ebay-u nesto, svejedno sta, dosao sa istampanim primerkom stranice u banci i kontom fizickom lica od kojeg sam kupio, izvrsio sam placanje, i to je obavljeno.
Takodje po novom, moze se slati novac na racun fizickih lica u inostranstvu u smislu "pruzanja pomoci". Taj osnov za placanje izrazava se sifrom "767" i potice negde iz aprila 2007 sto znaci da to i nije bas novo. Verovatno se radi o nekoj uredbi, dopuni uredbe ili tome slicno.
Januara 2008, na mojoj ebay uplati, stoji da je osnov placanja "894". U propisima sigurno negde pise sta znace navedene sifre.
Jedino pitanje koje ostaje je kako ce carina reagovati na kupovinu polovne opreme preko ebay-a sta uzima za osnovicu obracunavanja dazbina.
Inace postove sam menjao par puta zato sto sam na kraju ipak odlucio da ne ulazim u licne rasprave.