25-02-2008, 01:04 AM
|
|
Administrator
|
Re: Pokazi svoju konfiguraciju
Quote:
Originally Posted by milanCHE
treca stvar,po mome si bacio nepotrebno velike pare na napajanje,ja sam zadovoljan mojim chieftec-om GPS 450AA(ali sam,kao i Arthur,cini mi se,napravio malu prepravku na ventilatoru napajanja ,umesto neke fabricke 12-ice kineza,metn'o sam Noctua NFS12800,napajanje isto ima varijabilni mod rada,sto znaci da se vent vrti od 500 do max. 800 rpm.veruj mi da mi jedinu "buku" u kucistu pravi hdd WD,i to tek kad se sagnem na 15-tak cm od kompa.
cetvrto,i izbor kucista je mogao da bude malo rentabilniji,imao si chieftec ch-05 u klasi oko 60 tak e,veliko,jako masivno,6 hdd mesta,dobro za adaptaciju,provereno,14.5 kg tesko.ili da pojuris neki frontier duke pa da se akusticki doradi,ili nesto sl.
znaci umesto skupog kucista si mogao da uzmes nesto rentabilnije i taman da ti ostane kinta za doplatu za nesto jaci CPU i za bolji CPU cooler(neki Hyper TX ili sl.oko 20-25e)
|
Ma nije pogrijesio u vezi kucista, jer ga je platio ispod moje dilerske cijene (mi ga za ruDAW-e dobijamo po 103+PDV). Da mi je samo znati gdje ga je nasao po toj cijeni  . Inace kuciste je odlicno, zvucna izolacija je na nivou naseg sredjenog DUKE-a za ruDAW PRO (jedino smeta ontop otvor za vent, jer tuda procuri vecina shumova iz kucista, pa je u ukupnoj ocjeni zvucne izolacije nesto losije rjesenje, ali ima prednosti, recimo izdvojeno napajanje dole). Koristicemo ga za ruDAW XTM ubuduce, s tim da cemo raditi neke izmjene i obrade (ontop otvor ce biti zatvaran, kuciste ce dodatno biti oblagano plutom i sundjerom, ventovi ce imati gumene srafove, itd...)
Sto se tice napajanja (Chieftec 450W), nije najpametnije drzati max 800rpm na istom, jer ti moze prsnuti od previsoke temperature (pod konstantnim 100% opterecenjem recimo). Arthur ima nas modovani Coolermaster 430W (koji uzgred moze da gura dual 8800GT karte i 4HDDa, OCovanu core2 platformu bez ikakvih problema), a ne chieftec, jer Chieftec i ne moze da se moduje (nemas gdje da mu uguras dodatne hladnjake). Doduse, sve to zavisi i od toga kakvu konfiguraciju guras na istom, i u kakvom kucistu ga drzis, tako da je vrlo vjerovatno da ipak nece biti nikakvih problema.
|