View Single Post
Old 20-02-2008, 08:20 AM   #7
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default Re: koju snagu pojacala odabrati?

Quote:
Originally Posted by paki View Post
....dobio si savet prijatelju a imam jos jedan-NAJBOLJE NE DIRAJ NISTA i uzivaj .Pozdrav
oprosti, paki, ako si se nasa prozvan, ali ova sala je bila upucena momu prijateju ogiju.

ja se apsolutno ne razumin u elektroniku, ali tvoj savjet cu sigurno prenit prijatelju koji se razumi u lampe i pojacala i sigurno cu ga dovest doma da mi pogleda pojacalo i vidi moze li on napravit to sto ti kazes.
za mene bi to bila idealna kombinacija i puno ti hvala na savjetu!

sto se vox-a tice, ja san promini 3 voxa ac30. prvi je bio rucni rad, a onda san uze prvi originalni, koji je na sebi imao reverb. onda sam uzeo drugoga koji je imao vibrato i nije bio potpuno isto dizajniran kao onaj sa reverbom, cak su se i po zvuku razlikovali (bez obzira na efekt). sjecan se da san za njih uzima lampe u robnoj kuci, i to za oba isti model, ali ne sjecan se koje su bile.
jedino cega se sjecan da je vox ima toncinu kakvu nisan cuo ni na jednom drugom pojacalu, samo ga je trebalo odvrnut. bila je i jedna caka sa premoscivanjem normal i briliant kanala, ali to je bilo davno a ja san vec prilicno sklerozan.

nego, da se ukjucin u 'cavrljanje'.
vox ac30 ima 30w, a ovaj moj ima 40w, iako oba imaju 4 lampe u pojacalu. zbog cega je razlika? zbog razlicitih lampi, spajanja ili necega... ?