View Single Post
Old 23-01-2008, 01:53 AM   #2
Daemian
Member

Default Re: Uvoz polovne opreme - carina/porez?

Najbolje to preko neke trange-frange (tipa tetka iz nemacke ili ovi likovi sto voze trans-EU autobuse). Mene su pre par godina odrali na aerodromu (posto sam seljachina sve kao posteno) za jebenog polovnog Kurzweila K2000. Carina me izasla oko 200e, jer toboz njima u "nekom" registru pise da taj "uredjaj" kosta 1200e, sto ce reci da ti drzava majka Srbija za polovan muz. instrument uzme 1% carine i 19% PDV, tj petinu od ukupne vrednosti, koju oni eto odvale kako im se cefne, jer ti za polovnjachu nemas racun iz prodavnice da ti na to racunaju petinu. To je eventualno moglo da se izbegne da nisu pregledali prtljag liku koji mi je donosio, sto je isto lutrija i random.
Verovatno ima i srecnijih na forumu, posto se meni dize kosa na glavi kad u jednoj istoj recenici cujem reci "polovno, uvoz, carina i srbija"
Krivo mi je sto je lakse preneti heroin preko granice nego jebeni muzicki instrument, na koji se lozis i skupljas pare i kroz koji treba da isteras neku emociju. Jebena drzava, pederi politicari i sve u pm....

...

Izvinte, tema mi je so na ranu
Daemian is offline   Reply With Quote