View Single Post
Old 05-01-2008, 03:13 AM   #30
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Ima li doktora na forumu?

ja sam bio na VMA, dvaput, jednom kad sam upisivo karice, i drugi put kad me debeli macan sjebo na velikom bratu. Oba puta sam imao identicne nalaze, ravan odziv audiograma na desnom uvetu, i blago udubljenje na 6khz (2dB) na levom uvetu. Ovo je dosta ocekivano jer mi je levo uvo "glavno" uvo, na njemu drzim slusalicu telefona i sl. I na njemu mi je dosta nizi prag bola, zapravo veoma nisko, lako me zaboli. Desno me nikad u zivotu nije zabolelo i na njemu cujem detaljnije visoke frekvencije. Taj drugi put kad sam isao, sam sam trazio pregled jer sam cuo fantomske distorzije u zvuku samo na toj strani - prvo sam istripovao da mi je crkla sluska na mp3 plajeru, pa zatim da je Cuturi prosvirala neka lampa, i taman sam bio spreman da proglasim da je i genelec 8030 desni crkao, kad mi je sinula lampica.
Doktor mi nije nasao ama bas nista da je u kvaru i gledo me ko ludaka, ko da imam audio-halucinacije. Bilo kako bilo,savetovao mi je odmor , dao stugeron i ta sranja koja sam brzo prestao da pijem, a distorzija je nestala po povratku sa letovanja

@rhino
mislim da 20dB definitivno nije normalan nalaz, i sam znas koliko je to zapravo u zvuku. Da ce se povratiti donekle, ocekuj, ali tuzna istina jeste da nece biti kao pre. Jbg, predstoji ti period navikavanja i ucenja zvuka na toj strani, ali definitino ces biti u stanju da nastavis sa jednako uspesnim radom. ranije pomenuti kolega koji je imao isti slucaj sa petardom, veoma uspesno je nastavio sa zivotom i naucio da radi, po meni odlicne d'n'b produkcije, uzimajuci u obzir svoj lowpass filter.
Arthur is offline   Reply With Quote