Quote:
Originally Posted by slowstar
... i zato mislim da je "ostatak" Leb i Sol grupe, posebno moj kolega Koki, koga pozdravljam, i vise nego dovoljan da grupa pod tim casnim imenom opstane, ja u to verujem, a i voleo sam grupu zaista, jer je bila svetionik u moru Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike...
|
Leb i Sol se pojavio dosta pre ere "Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike" kako ti to naziva?, ali je tačno da su bili svetionik u moru. Krenuli su nekom muzikom koja se u to vreme pogre?no nazivala "jazz rock", ali je tačno da su bili jedinstveni i prvi su krenuli tim pravcem na na?im prostorima. U to vreme je Vlatko davao intervjue u kojima je isticao kako nikada neće praviti drukčiju muziku i da on ?eli da ne?to vredno ostavi svojoj budućoj deci. Kako su godine prolazile "para ga je uzela pod svoje" pa je počeo da pravi hitove tipa "čukno vo drvo" i slično, ali ga ja razumem jer od para se ?ivi (on sigurno dobro jer svaka njegova gitara je reda 3.000 E i vi?e). No, članovi Leb i Sol u bilo kojoj varijanti su vrhunski muzičari i ako zadr?e originalnost i ne utope se u prosečnost jo? kako mogu da uspeju.