Thread: Sampleriiiiiii
View Single Post
Old 11-12-2007, 04:31 PM   #30
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Sampleriiiiiii

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
malo bedasto

kakve veze ima tip RAMA s samplom ...NIKAKVE..SD ram je i dan danas sasvim dovoljan svojom brzinom...a to sto da je tehnika pregazila je drugo!!!!
Delimicno tacno... brzina DDR-a 2 u odnosu na SD-Ram je znatno veca, a o EDO da ne pricamo. Ipak, da je SD RAm dovoljan za sampler, to jeste tacno... ucitace malo sporije, ali ce da uchita...

Quote:
kakve veze ima kolicina RAMA sa samplom ..NIKAKVE..ako jedan sampler ima 2MB rama, drugi 128 MB rama i treci 2 gige rama...meni je u zivotu 2 MB dosta za sve sto drugi rade u 2 GB...
To vec ne stoji. Stoji isto koliko i da je bass snimljen u 24 bita jednak onom u 16 bit-a (Akai samplovi su 16 bitni), a vec pomenuh i broj layera.
Npr. BFD bubanj... DeLuxe verzija ima dobose koji su veliki i preko 1 gb! Jedan isti dobos je samplovan vise putu... u ovom slucaju svaki sample ima 127 layera u full instalaciji. Nije isti zvuk udarca dobosa u svim delovima... boja je druga... jacina udarca takodje ne menja samo "jachinu", vec i boju tog dobosha.

Klavir nije ni malo naivan za samplovanje i stvarno ne postoji sample koji moze da zvuci identicno klaviru... jer kad Misko tamo pripali akord, ne chuju se samo zice koje sviraju taj akord, vec vibrira cela konstrukcija, trepere i ostale zice, zavisno od toga sta je Misko lupio, kojom jachinom itd.
Dakle i sample od nekoliko GB je mali za tako nesto (savrsen samplovani klavir ne postoji), a kamo li Akai od nekoliko MB.

Quote:
naravno da ima veze AD konverter ali vec duuuuugo ni jedan sampler na ovoj planeti nema kvalitetan AD konverter....sve sami prosjek...
Ima... kad (kao sto mnogi rade) jedan comp odvojis da ganja npr. Giga Studio, vezes ga u system system linkom, ili nesto slicno i vezes na kvalitetan AD\DA... onda su ti konvertori tacno toliko kvalitetni, koliko si ih platio... Soft sampler koristi konvertore (DA - za slusanje) one koje inace koristis. AD mu nije bitan i ne koristi se (najcesce ne, ma da eto... neki vole da sampluju sami )... ako je konvertor SB Live, onda jeste los, ako je recimo Lynx Two, sta mu fali?

Quote:
A osobno sto se tice klavira neki sampleri u 2 MB rama imaju bolje klavire od nekih u 512 MB rama!!!!
Vec rekoh... bas uzeh klavir za primer

Quote:
a i ono drugo

dam se kladiti da mnogi od vas nikad nisu nis samplirali vec koriste PRESET samplove

ja se u zivoti sasvim dovoljno nasemplirao i znam sto se moze i sa 512 K a bome i 2 GB rama
Pa zivot je malo kratak, a i nisam pristalica teorija da ce to Djokica i Perica bolje da odrade nego recimo ljudi u AiR studijima, koji su radili samplove za BFD2... mislim da profesionalci, kojima je to posao, ipak to rade za nijeansicu bolje. A i uslovi su im "nesto" bolji... Firme poput Spectrasonics, FXpansion i sl. su ipak visoko rangirane u svom domenu. Nekada su i oni radili Akai samplove, ali... vremenom su napredovali i krenuli dalje... sasvim normalno... prate ljudi tehnologiju...

Quote:
eto...no hard feelings
'si lood??? Kakvi "hard feelings"??? Nisam lud da ljutim nekoga ko mi chuva, pazi, mazi i neguje MCI Nego... razmena misljenja... pa naucicu i ja nesto od tebe, a mozda i ti ponesto od mene.

He, he, he... Ni "Muppet Show" ne bi bio zanimljiv bez ona dva starca koja sede na balkonu i gundjaju, pa mozemo i mi malo

Last edited by idekius; 11-12-2007 at 04:54 PM.
idekius is offline   Reply With Quote