Quote:
Originally Posted by roginator
malo bedasto
kakve veze ima tip RAMA s samplom ...NIKAKVE..SD ram je i dan danas sasvim dovoljan svojom brzinom...a to sto da je tehnika pregazila je drugo!!!!
|
Delimicno tacno... brzina DDR-a 2 u odnosu na SD-Ram je znatno veca, a o EDO da ne pricamo. Ipak, da je SD RAm dovoljan za sampler, to jeste tacno... ucitace malo sporije, ali ce da uchita...
Quote:
kakve veze ima kolicina RAMA sa samplom ..NIKAKVE..ako jedan sampler ima 2MB rama, drugi 128 MB rama i treci 2 gige rama...meni je u zivotu 2 MB dosta za sve sto drugi rade u 2 GB...
|
To vec ne stoji. Stoji isto koliko i da je bass snimljen u 24 bita jednak onom u 16 bit-a (Akai samplovi su 16 bitni), a vec pomenuh i broj layera.
Npr. BFD bubanj... DeLuxe verzija ima dobose koji su veliki i preko 1 gb! Jedan isti dobos je samplovan vise putu... u ovom slucaju svaki sample ima 127 layera u full instalaciji. Nije isti zvuk udarca dobosa u svim delovima... boja je druga... jacina udarca takodje ne menja samo "jachinu", vec i boju tog dobosha.
Klavir nije ni malo naivan za samplovanje i stvarno ne postoji sample koji moze da zvuci identicno klaviru... jer kad Misko tamo pripali akord, ne chuju se samo zice koje sviraju taj akord, vec vibrira cela konstrukcija, trepere i ostale zice, zavisno od toga sta je Misko lupio, kojom jachinom itd.
Dakle i sample od nekoliko GB je mali za tako nesto (savrsen samplovani klavir ne postoji), a kamo li Akai od nekoliko MB.
Quote:
naravno da ima veze AD konverter ali vec duuuuugo ni jedan sampler na ovoj planeti nema kvalitetan AD konverter....sve sami prosjek...
|
Ima... kad (kao sto mnogi rade) jedan comp odvojis da ganja npr. Giga Studio, vezes ga u system system linkom, ili nesto slicno i vezes na kvalitetan AD\DA... onda su ti konvertori tacno toliko kvalitetni, koliko si ih platio... Soft sampler koristi konvertore (DA - za slusanje) one koje inace koristis. AD mu nije bitan i ne koristi se (najcesce ne, ma da eto... neki vole da sampluju sami

)... ako je konvertor SB Live, onda jeste los, ako je recimo Lynx Two, sta mu fali?
Quote:
A osobno sto se tice klavira neki sampleri u 2 MB rama imaju bolje klavire od nekih u 512 MB rama!!!!
|
Vec rekoh... bas uzeh klavir za primer
Quote:
a i ono drugo
dam se kladiti da mnogi od vas nikad nisu nis samplirali vec koriste PRESET samplove
ja se u zivoti sasvim dovoljno nasemplirao i znam sto se moze i sa 512 K a bome i 2 GB rama
|
Pa zivot je malo kratak, a i nisam pristalica teorija da ce to Djokica i Perica bolje da odrade nego recimo ljudi u AiR studijima, koji su radili samplove za BFD2... mislim da profesionalci, kojima je to posao, ipak to rade za nijeansicu bolje. A i uslovi su im "nesto" bolji... Firme poput Spectrasonics, FXpansion i sl. su ipak visoko rangirane u svom domenu. Nekada su i oni radili Akai samplove, ali... vremenom su napredovali i krenuli dalje... sasvim normalno... prate ljudi tehnologiju...
Quote:
eto...no hard feelings 
|
'si lood??? Kakvi "hard feelings"??? Nisam lud da ljutim nekoga ko mi chuva, pazi, mazi i neguje MCI

Nego... razmena misljenja... pa naucicu i ja nesto od tebe, a mozda i ti ponesto od mene.
He, he, he... Ni "Muppet Show" ne bi bio zanimljiv bez ona dva starca koja sede na balkonu i gundjaju, pa mozemo i mi malo