kako mi je nekako sujeta nahranjena kad vidim da se neko grabi za pro tuls koji je kao bolji u sabirnicama i sve kao "lepse zvuci", i "fensiji" su ekvilajzeri i sve to... a onda kada pesma prodje miks i sve zive stupnjeve, zvuci kao go*no, tehnicki naravno...
man'te se corava posla i prionite na dinamicku i frekventnu (i ostalo sto ide uz to) obradu signala kako valja a ne na glupe prepirke sta je starije, kvochka ili jaje...
na ovom forumu ima ljudi koji znaju sa minimumom da izvuku maksimum i mnooogo vise ljudi koji sa dobrom opremom ne umeju da barataju kako valja... i sve opet zvuci Srpski, tj. Balkanski... a kao tezimo nekom svetu kome nismo ni do kolena...
ovo nije OFF topic jer jednostavno to je moj savet...
ako znas posao, odradices ga i sa deltom 1010, ili bilo cim...
ako ne znas... ne mogu ti pomoci ni najbolji konverteri, ni najbolji preampi, neve i ssl stolovi i ku*ci-palci...
kad vidim da mi neko polemise o tome sta ima bolju sabirnicu dodje mi da prdnem od muke... ovaj, mislio sam puknem...
ja glasam za ff800, to je moja sledeca karta (tamo jednom nekad) i kupovinom iste ne ocekujem da mi padne Andy Sneap ili Bob Rock sa neba i smiksa na istoj umesto mene albume, nego brate, zasukacu rukave i raditi kao i do sada na emuu...
hardver je glup sam po sebi... bez coveka najgluplja stvar ikada smisljena!
softver je malo pametniji, ali bez coveka takodje manje vredi....
hardveri i softveri se po malo razlikuju jedni od drugih... samo je covek problem u tom lancu...
ako si debil... nece ti nista pomoci, debil si... a takvih je mnogo ovde (balkan) svi misle da su producenti i baje, ali da bi to izveli treba im high end... e pa nesh kollega!
izvinjavam se, toliko
-Milos