Quote:
Originally Posted by Vojvodinac
ja bi pre nekome preporucijo AKG neko Behringer
|
Danas je doslo vreme da ne moze da se generalizuje, nazalost ne moze se reci da je nesto dobro samo zato sto ga je napravila poznata firma. Ja licno imam 4 AKGa, ali C3000 ima veoma neprirodne visoke i to je uglavnom poznato, pa ga niko ne svrstava u ozbiljne mikrofone, iako ga je napravila ozbiljna firma. Mnogima (ukljucujuci i mene) Neumann TLM 103, koji je znatno skuplji od C3000, je neupotrebljiv (za vokal), iako ima izuzetno jak signal i malo suma, ali zvuci kao da je snimano u kartonskoj kutiji. Ja sam kao i vecina zazirao od firme Behringer, do te mere da se jos uvek premisljam da li da kupim njigova svetla za rek (dobro bi mi doslo) samo zato sto na ploci krupnim slovima pise "Behringer". Ipak, moram da priznam da mi B2 Pro na vokalu prijatnije zvuci od TLM 103, sto ne znaci da je to kvalitetniji (po izradi, specifikacijama...) mikrofon od Neumanna, ali ako bih morao da biram samo izmedju ta dva, za snimaje vokala (mekanog, toplog) izabrao bih B2 Pro (o C3000 nebih ni razmisljao).
RM