View Single Post
Old 23-10-2007, 11:21 PM   #24
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Kupovina Lexicona,trazim savet!

@OFF dotakao si sustinu... Upravo to sto si rekao ima smisla i postavlja se pitanje zasto ce (recimo) taj mpx550 zvucati bolje od spx90?! Ne verujem da hoce, ali da Lexicon ima autenticnu boju tu nema rasprave i samo tu moze da ga dobije!

Potpuno se slazem da je sve ispod PCM serije onako malo bledunjavo, ali za taj novac opet opravdano! Mada da ne budem prestrog jer su uslovi (finansijski) u kojima zivimo i radimo malo losiji nego sto bi trebalo,pa cu granicu povuci kod mpx1, jer sve ispod toga zaista ne pije vodu u studiju! Ali, sta to od softvera radi bolje?! Ali molim vas, zaboravimo na repove reverba koji su o.3 sekunde gde se skoro nista i ne cuje, gde ce Wizoo W2 odlicno odraditi posao, razmisljajmo malo dublje i trodimenzionalnije, kako napraviti komplexniji vokal reverb koji ce trajati i do 2, pa cak u nekim slucajevima i do 3 sekunde?! Sta se desava onda sa pluginovima?! I sta je sa bojom tog reverba?!
I neka mi neko objasni zasto se test ne bi mogao sprovesti?! Sto se mene tice vrlo je izvodljiv!
Uploadujemo jednu matricu i jedan vokal za koji odredimo tri duzine ili vrste prostora, dakle 1, 2, 3 sekunde (na primer), ili room, plate i chamber, gate, non linear ili sta vec i svako odradi najbolje moguce na svojoj spravi!
Nece biti klasican test, ali ce pokazati mnogo toga!

Ako ima interesenata mogu uploadovati ili poslati vam na mailove vokal i matricu!

EDIT:

Ustvari mogli bi Ivan i ja odraditi to pa podici ovde da se cuje...

Last edited by kravadinka; 23-10-2007 at 11:25 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote