Quote:
Originally Posted by Oggy
meni resemplovan sa 48 u 44 na kraju zvuci losije nego kada se sve radi u 44, upravo zato i radim tako. Verovatno postoji nacin da se taj resempling uradi kako treba, ali ja za to ili nemam mogucnosti ili ne znam da uradim. A na kraju, zadovoljan sam kako zvuci i to sto radim u 44,1... 
|
Adobe Audition. Nedavno smo imali topic sa usporednim testovima konverzije i Adobe se pokazao u rangu sa Pro Tools-ima. Ja koristim puno VST syntheva a na tome se razlika osjeti i nakon downsemplanja na 44.1. Sve da se i ne osjeti, na 48 je sound razgovjetniji pa mi je ugodnije radit tako. U konachnici neka i nema neke razlike ali barem chujem malo bolje shto radim. Na kraju i nie neka frka u Audition-u otvorit .wav i downsemplat ga na 44.1.
@ RM: ne znam imaju li konverteri veze s time ili ne, ali znam da dosta producenata radi ili na 48 ili na 96. Stariji producenti mi kazhu da je nekad 48 bio standard za studijske sprave prije masovne poplave CD-a koi su 44.1. Tada je industrija nametnula novi standard. Ja nisam toliko star u ovoj struci pa ne znam kako je to nekad bilo, ali tako su mi rekli. Bilo kako bilo, na kraju vjerujem onome shto chujem, a sve drugo me slabo zanima. Bili to loshi konverteri, losh 44.1 standard, loshi monitori... ono shto se bolje chuje je jednostavno bolje, a drugi to mogu zvat kako god im odgovara