Quote:
Originally Posted by analog
Da li mo?e? ne?to da ka?e? o DSP karticama, s obzirom da ima? tri različite na jednom mestu. Kako ih poredi?? Posebno me zanima Liquid Mix
|
Prvo, nisam za uporedjivanje "koji je DSP bolji"-svaki je koristan na drugu foru...
Cesta greska koju pravimo je sto svaki DSP ocenjujemo po "vernosti" emulacija u odnosu na hardware koji emulira (da li "Neve 33609" na UAD-u radi "isto" kao "hardware processor", da li "Sonnox EQ" zvuci "kao pravi R3", koliko je "Copy Cat" sa "liquid Mix"-a slican "EL 8 Distressor"-u...).
Moje misljenje je da NE MOZE da radi ISTO, pa ga i ne tretiram tako. Na TC-u cu uvek pre da izaberem "Oxford EQ" nego "Cambridge" na UAD-u, ali ne zato sto ce procesirani kanal da "zvuci kao da je prosao kroz Sonny R3", nego zato sto cu da dobijem precizniji rezultat...kad mi treba EQ sa karakterom, prvo mi padne na pamet "Neve 1081" sa UAD-a - opet, ne zbog "Neve sound-a", nego zbog krajnjeg rezultata...
Liquid Mix volim zato sto je 90% njegovih algoritama veoma upotrebljivo - za skoro svaku situaciju, a ne moram da razmisljam o "DSP opterecenju" kao sa UAD-om i TC-jem...