Quote:
Originally Posted by oliver10
KVU i OGGY razumem ja da je svaka postavka drugacija i zahvaljujem od srca svakome ko je uopste procitao moj post i odgovorio mi na bilo koji nacin.To sam malopre i naglasio.Najmanje sto zelim je da ispadnem ne zahvalan(to je inace ljudska osobina koju najvise mrzim).
I znam da mi ljudi ne prodaju maglu i da je odgovor na moje pitanje kompleksno i tesko objasnjivo ali zato valjda i postoji ovaj forum,da ljudi razmenjuju misljenja.
Zamolio sam da mi neko postavi primer zato sto sam nedavno odgledao Charles Dye - Mix It Like A Record i Internal Mixing Tutorial i oba tutoriala daju primere i na taj nacim sam dosta naucio i stvari se lakse razumeju i svare.
Zao mi je ako ste me shvatili zlonamerno.
Izuzetno cenim mislenje ljudi sa Rumskog sto me je logicno i dovelo do toga da postavim ovaj post.
Ako je ono sto sam zamolio previse ili niko ne zeli da mi izadje u susret to je ok i vase pravo.
P.S.
U svakom slucaju zao mi je sto moram da kazem da pocetnik slusajuci neki snimak i pokusavajuci da dodje sam od sebe do istog rezultata s obzirom da postoji zilion pluginova i kombinacija istih,je ekvivalent pronalazenju igle u plastu sena a u slucaju da dobro poznaje kako i zasta sluzi koji plugin sanse su malo vece-recimo pronalazenje tek ispadnute srebrne narukvice u Adu ispred tvojih nogu(ja je nisam nasao).
Salu na stranu HVALA jos jednom!
|
nije igla u plastu sena! to morash da shvatish.. gomila plugova je tu samo da bi ti dala vishe opcija.. zashto se trudish da zvuchish kao drugi? mozesh zvuchati dobro, a ne biti replika.. to shto ti trazzish je, pre svega, da ti ljudi koji zaradjuju na tome otkriju "male tajne", shto je definitivno previshe.. ja bih ti, iskreno, rekao i probao da ti objasnim shta god te zanimalo, ali ja sigurno nisam sa svojih 20 godina jedan s markovic, ili jedan vracharevic..

a oni.. to je na njima da li ce probati da ti ukazu na to shta su glavna pravila.. ostale cake i ostale stvari ti sam provaljujesh.. kao shto sam ja.. i skoro svi odavde.. zanchi sednesh radish radish radish, ispushish.. iznervirash se.. pozelish da radish kao moskva-minhen vozach shlepera i da prodash sve, i aj u pich.. ali ne.. onda iskulirash par dana, i sednesh opet.. probash ponovo.. i tako u nedogled.. isto je kao i kod pisanja.. napishesh glupost 10 puta, nesvesno, ali nepobidkno si napredovao.. sa muzikom je ista stvar.. samo morash imati chelichne zzivce za stvar koju volish.. isto kao i sa devojkom/zenom.. imaj zzivaca, a iskaljuj se na druge strane (ili budi kao ja depresivan sa vishkom besa i enormnom glavoboljom koju ni brufen od 600 ne moze da ubije)..
najiskrenije, predlazem ti da uhvatish neku pesmu koja ti se svidja.. i produkcijski i muzichki.. i uradi potpuno istu.. trudi se, ako vec zzelish da zvuchish kao neko drugi.. - shto si mogao zakljuchiti da ti ne predlazzem..
najbolje reshenje je da se igrash dok ne nadjesh sebe u toj prichi.. eto, artur (il ko beshe vec, ja se izvinjavam) koristi rev A, a ja umem da nadjem svrhu u cubaseovom built in eq-u na channel strip-u.. shto, sigurno, gomila ljudi na ovom forumu ne podrzava.. al ja sam takav lik.. ne volim neke veeeelike promene u zvuku (tipa supernotch po svaku cenu, a kada je to potrebno- ili neko delikatnije reshenje - upada neki drugi eq).. ako je sempl/snimak zahvalan, mix ce biti dobar.. prosto-und-jednostavno.. jednostavnije ne moze biti.. niko te ne moze nauchiti da chujesh i da osetish.. to morash sam uchiniti.. a kada to uradish, shvaticesh kako je dobar osecaj i chasticesh nas sve pivom jer smo te naterali..
pozdrav