Hvala svima na odgovorima!
Mada moram da priznam da ste svi odgovorili da ustvari vi to znate ali ne znate kako to da mi priblizite.Ni jedan trik,nijedan savet samo gomila navedenih likova koji to rade bolje od drugih(ovim ne zelim da omalovazavam DaBearov trud).
Obicno sam nailazio na postove na kojima neko postavi konkretno pitanje a dobije odgovor tipa.."najbolje da slusas nekog vrhunskog mixera kao referencu i onda pokusas da dobijes taj saund".
Svestan sam da postoje stvari koje stvarno ne mogu da se objasne sa par redova i naravno da sit glaadnom ne veruje i gladan ga obicno smara

ali postoji jos veci problem od toga.
Zivim u Beogradu(inace mislim najvecem gradu u regionu),poznajem
gomilu muzicara,gomilu tonaca,gomilu ljudi zeljnih znanja a NE ZNAM ni jednu skolu muzickog inzinjeringa.Obicno nalecem na zidove.Svi koji nesto znaju o produkciji su samouki(uvo+talenat+stap+kanap)ili su radili u nekom studiju(citaj segrtovali).
Tako da mi preostaje da "prosim"ili"kradem"necije znanje.
Ono sto ja predlazem je da moderatori,vip clanovi,pro memberi i svi koji imaju dovoljno znanja organizuju neki tromesecni-sestomesecni kurs.Mislim da je to ono sto nam je ocajnicki potrebno.
Naravno taj kurs ne bi bio na ne profitibilnoj osnovi,ali mislim da bi trebalo napraviti pristupacnu cenu(ipak jos nismo u EU)tipa 3 meseca 500 eura ili manje i 6 meseci 1000 eura ili manje.Ako bi bila pristupacna cena mislim da bi pola "mladjih"clanova foruma odmah doslo da nesto nauci.
Znam da sam otisao od teme i izvinjavam se ali mislim da je Rumski dovoljno posecen i dovoljno profesionalan sajt koji polako treba da iskoristi ono sto predstavlja i da mladi muzicari imaju jos vise koristi od njega.
Ovo sam napisao zato sto se jos jednom pokazalo da pukim pisanjem ne mozes objasniti muzicka pravila,mozes samo da nekom "naslutis" o cemu se radi.