Thread: VIFA Pico- Lino
View Single Post
Old 09-09-2007, 12:26 PM   #10
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Default Re: VIFA Pico- Lino

evo posto sam "prozvan" da napisem nesto , eto boggy me pre par dana upitao jel sam cuo za ovakav monitoring , rekox da mi je poznato od ranije i sl. , iskontaktirao sam moritz-a preko foruma covek mi ostavio broj mobilnog culi smo se i sve sto me je zanimalo covek mi je detaljno objasnio sta i kako , posto sam se igrom slucaja namerio da ovogo vikenda odem do ns-a (hvala boggy na prevozu) pa se dogovorio sa covekom da svrnem i poslusam , eto ekipica krenula za ns kad smo dosli i zaseo ispred njih , prva reakcija je bila veoma iznenadjujuca pokusavao sam da nadjem "nekakvu manu" i upotrebu (posto me je boggy vece pre toga pitao kakav tip monitoringa i dejstvovanje moje muzike je dominatno u mom slucaju je to "diskoteka" tj klub) sa obicnim HI-FI pojacalom yamaha A100 , veoma zadovoljni rezultati iako im je "sweet spot" uzak sto se u moritozov prostoriji ispostavilo kao netacno tj dosta je siri na prvo slusanje pogotovu kad sedite sa strane ili malo od centra ne gubite frekvencijsku sliku niti stereo sliku , posto smo menjali muziku i menjali mesta (kejkz i ja) mislim da su nam slicna misljenja , uglavnom elektronika sto starija i novija i nesto funk-a , svoju snagu sa hi fi pojacalom su pokazali sa pesmom it's no good od depeche moda koji ima nabijenost i prenatrpanost u basevima i dosta je perkusivna produkcija tj u mom nekom izrazu tvrda , posle cigarete 2 dok je moritz prikljucivao boggyjevog kanarinca , ja sam cutao i neko sumiranje utiska , kad je domacin spojio monitore , pustio je ruff snimak gudackog kvarteta ja mislim (izvini ako gresim) sa prirodnom reverbacijom , kejkz i ja o , posle smo pustali slicne pesme i sa mnogo manjom glasnocom u odnosu na A100 , naravno pocela je sobica da svirucka al' dobro logicno je , sa kanarincem su mi picolino "pokazali" da mogu jos dublje sire i jace da sviraju (nema potrebe za preteranom glasnocom) , isto birna stvar ali ne znam koliko su ostali primetili to da uopste nije bilo neke znacajne razlike izmedju produkcije (tj nema nekih prstanja u visokima/bass-evima(mozda na 80hz ali ne da smeta vec da upozori) sto je znacajna mana kod "budget" monitora) , opet smo pustili it's no good , koji je samo zacementirao moc reprodukcije monitora i njihov zvucni opseg kao i stereo sliku , dosta sam puta gledao u spectrum analyzer i stereo imager da "vizuelno potvrdim" ono sto sam cuo ...

mislim da ce svako ko poslusati ove monitore sto na hi fi sto na boggyevom pojacalu cuti nesto izuzetno dobro sto vredi imati u kucnom studiju a bogami i u pravom studiju , iako sam u prvom testu "cuo" A100 i sa njima su davali vrlo dobre rezultate i ako se culo da monitori mogu mnogo vise da pruze sto se pokazalo tacnim kad je nakacen kanarinac ... ko god da uzima prvi par monitora ili drugo/trece / cetvrto slusanje sa ovim nikako nece pogresiti

a da da napomenem da sam se naslusao raznoraznih aktivnih budget monitora i nekoliko ozbiljnih monitora , i ne mogu da se svrstaju u neku kategoriju , vec je nesto svojstveno njima

a da zaboravix ono za mene najbitnije kad slusam neke monitore koje me interesuju uvek imam neku misao e mogao je ovako onako e fali mi bas jer znam da mi fali trt mrt , sa vifa picolino to nisam imao samo sam sedeo i udubio se u muziku , nisam imao problem e fali mi tu nesto dal bas visoki dal niski dal srednji , vec sam usao u muziku i zaboravio na ostale "probleme" , mogao bi da ih slusam i radim sa njima satima i satima a da mi se usi ne zacrvene ili imam urezan nakovanj na temelju glave , toliko !

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"

Last edited by alavuk; 09-09-2007 at 01:11 PM. Reason: nema vise edita obecavam
alavuk is offline   Reply With Quote