Quote:
Originally Posted by gricko
Jos da pitam nesto, koliko se moze dobiti na realnosti bubnjeva ako se odsviraju preko el. bubnjeva i snime u midi-u pa onda kombinuju samplovi? Da li je to najbolji nacin ili ipak nije?
|
Mi smo pokušali tako radit. Ne znam ni sama što bih rekla. Imali smo stari set el.bubnjeva i neki stari modul pa je možda u tome bio problem, ali dinamičkih slojeva je bilo premalo, bile su mislim 3 sloja,sto je nista.. znači, ona prirodna dinamika bubnjara je ubijena i morali smo je crtati ionako (ghost strokove stišavati itd). Dobra stvar je bila što smo dobili prirodnost udaraca i što je posao bio brže i bolje obavljen nego da smo utipkavali, ali da sam toliko oduševljena da se bacim u investiciju kupovanja istih.. nažalost ne.
Nego, moram reći da ja osobno nisam uspjela pronaći (od svih samplova) niti jedan sample bubnja koji zaista zvuči dobro i da mi daleko bolje zvuči amaterski snimljen živi bubanj (ali ne amaterski odsviran

) nego svi samplovi svijeta.
Recimo hi-hat koji smo nasmimili sa mojim rode ntk-a zvuči izvrsno!! A nema sanse tako istipkati hi-hat... Isto tako, sviranje s metlicama smo snimali s micom i zvuči genijalno... Sve me vise počinje smetati umjetna precizna savršenost samplova... sve više uživam u nesavršenosti prirodnog zvuka... kombiniranje tog dvoje je možda najbolja opcija (za mene).