Quote:
Originally Posted by Oggy
Ovo nema veze sa zivotom!!!
Zasto ne bi menjao?!
Reci mi barem jedan dobar razlog?
Zasto bih mucio sistem sa 20 ms kada nemam vise ni jedan instrument koji bih snimao preko midija?!
To je kao kada bi vozi 30 km/h u 4. brzini "jer ne valja da se mnogo cima menjac"
Dajte, vodite racuna kada delite savete (i "savete") da imaju barem malo smisla. Ovo citaju i mladji koji ne znaju ko zna, a ko ne, pa mogu da steknu pogresno znanje.
|
Nema? ti bratko nikakvoga razloga da ovako kritikuje? i reaguje? jer se ne napisa ni?ta ?to nije bilo. U arhivi mo?e? naći da se situacija sa zaglavljivanjem, o kojem sam napisao, nije dogodila samo meni nego jo? nekolicini koji su odmah prepoznali problem i znali me (a time i druge) uputiti kako da se spasi projekt. Vi?e se ne sjećam svih detalja, ali je su?tina bila u tome da se problem koji sam opisao javlja (vjerovatno u nekoj konfiguraciji - kartici) kada se latencija mijenja u toku rada sa manje na veću i opet poku?a vratiti nazad.
Koliko me sjećanje slu?i, mislim da je savjet kako spasiti projekt tada dao Dushan S. (Dushane izvini ako me sjećanje nije dobro poslu?ilo pa sam spomenuo tvoje ime jer je problem bio prije mo?da i cijele tri godine).
Savjet je bio tačan i podaci su bili spaseni.
Ti napisa : 'jedan midi kanal', a ja govorim o komplet projektu sa 100 % virtuelnim instrumentima. Tada mislim da sam naveo cifru od oko tridesetak kanala djelimično opterećenih efektima i po kanalima i na masteru. Iako resursi nisu bili zauzeti vi?e od 75 % ovo se dogodilo kada su midi bili izvezeni u wav, isključeni i latencija vraćena na manju.
Dakle, ima veze sa ?ivotom, a ne mo?emo ba? svi imati Apple i karticu bolju od SBLive.
Stvarno ne kontam onda u čemu je problem.