Quote:
Originally Posted by HeatMan
ma ja rekoh da uzme cubase, jer acid ogranichava mnoogoo.. shto se tiche drumova i glasa, jel ti to tako i u mixu, ili samo kada masterujesh? ako je kada masterujesh... jbg, ne moze se cela stvar objasniti u dve rechenice.. iskustveno bi trebalo da nauchish.. ali u svakom sluchaju, ne preteruj sa rms-om.. nemoj prepucavati master.. atack release itd se razlikuju od mixa do mixa i od pesme do pesme.. jbg..
bt je kul.. meni se svideo brickwall limiter i neki njegov kompresor.. ali pored wavesa i izotope-a, nemam vishe potrebe da ga dizem..
|
to mi se javlja kad pocnem da radim master kanal.jer kad u mixu to osetim,ja to lako odstranim,tj. odstranim ja to i na masteru,ali mi drumovi cesto gube ostrinu od kompresora(waves RChanel i L3).Ponekad mi dodje da stavim samo limiter na master kanalu da mi ne klipuje i to je to

!!!
Onaj waves ssl master bus mi se svideo,jos podavno sam ga probao.Sutra cu lepo da ga testiram u nuendu 3,i izotop sam odavno nabavio,ali sto ti rece navuko sam se na L seriju,pa sam ga zapostavio,ali cu morat da promenim...Kristicu samo L2 protiv klipovanja!