Thread: notchevi
View Single Post
Old 26-08-2007, 05:45 PM   #12
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: notchevi

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
eh
blago vama, ja ponajvise cujem takve pojave na sopstvenim snimcima, cak ni na pojedinoj dobroj domacoj, nisam cuo toliko toga, mada nije da nisam uopste...

...ne znam sta da mislim povodom ljudi koji to nisu nikad culi
Ako ne grijeshim razvio si osjetljivost sluha do kritichne granice tehnichkih moguchnosti. Drugim rjechima vechina ljudi ne chuje da Bass-Boost na liniji samo pokvari sound, ali onaj tko obracha pazhnju na detalje razvija svoj sluh zapravo razvijajuchi senzibilitet neuroloshkog osjetilnog sustava (dakle uho nema veze s time).

Sve dok i dalje budesh radio s zvukovima i dalje chesh chuti sve vishe takvih "stvari". Na zhalost, kao i u mnogim drugim pravcima, i sa zvukom je pitanje kompromisa. Uvijek mozhe bolje, a nikad neche bit savrsheno. Gdje je granica tolerancije i pedancije... to ovisi o tome shto ti smatrash da je tvoj motiv. Trazhish li "dovoljno dobro" za trzhishte ili "najbolje shto sada mozhesh" za sebe. Ako je suditi po razvoju sluha rekao bih da spadash u drugu kategoriju, jer ova prva najcheshche nie fokusirana na detalje koi nisu bitni. Oni imaju neke druge detalje koji im igraju presudnu ulogu u onome shto rade i to je sasvim normalno. Svi se prilagodjavamo uvjetima, moguchnostima i postupamo u skladu sa motivima, a perceptivne razlike mogu biti drastichne kad se dovoljno prilagodimo nechemu.