Quote:
Originally Posted by Max
i RM ...... jako mi je drago da cujem " analogce "
|
Otkud ja medju njima, pa ja sam ti hibrid

, mislim, jest da imam nesto analognog hardvera, i sintova, al' sam bio najsrecniji kad je doslo vreme da moze covek da se otarasi magnetofona, kome jos treba sum, svaki cas stelovanje, modulaciona distorzija trake (probajte da snimite sint sa podignutim resonanse na filteru pa da vidite sta ce izaci sa trake), o basovima i da ne pricam - nikad ne izadje ono sto je uslo, obavezno ih razlije (neko bi rekao da ih smeksa), mozda se to nekome i svidja, ali ja zelim da sa trake izadje zvuk koji ja hocu, a ne kako magnetofon hoce. Da se razumemo, ne pricam o nekim jeftinim magnetofonima, vec o Studeru. E sad, ja jos uvek imam dvokanalac, ali da misluzi samo kao efekt procesor, tojest da to sto on radi (dodoaje zvuku), radi samo kad ja hocu. Uostalom, ko danas jos snima klasicnu muziku na analognom magnetofonu - niko odavno su presli na digitalno snimanje, zato sto njima treba realan snimak, a ne ofarban snimak. Sad sto se nekima vise svidja nasminkano (tu mogu i sebe cesto da nadjem), nemam nista protiv, ali ne mogu tvrditi da je to bolje, zato sto NIJE, ako ne verujete, pitajte Daniela Weiss-a, ili Dzordza Masenburga (koji kaze kako bi voleo da u njegove harware EQ ugradi nesto iz plugin varijante, kao na primer 0 suma, distorzija -200dB...), ali ne moze. Nake harverske sprave (za sada) jos uvek ne mogu da se podjednako dobro "preslikaju" u plugin varijantu, kao sto su kompresori (ali su vec dosta blizu) i pogotovo sprave koje rade distorziju, ali digitalija svakim danom napreduje, a analogija je davno dosla do svog maximuma (valjda zato mnogi vole stare sprave), znaci, samo treba biti dovoljno strpljiv.
Ja, za sada, imam dosta analognog outborda, i sinteva, a o mixeru i ne mastam (kao sto Perun rece, mnogo para za dobar), vec mastam da ce uskoro (ako vec nije) i softverska varijanta moci da dovoljno dobro odradi posao.
RM
P.S. Ajde baci mi na PM detalje, posto za par sati odoh na more, pa mozda necu docekati javno postovanje.