Thread: Test Sabiranja
View Single Post
Old 16-08-2007, 03:11 AM   #116
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

Default Re: Test Sabiranja

'Ajd da se izjasnim, ali najpre da kazem da je za mene (verujem i mnoge druge) Aleksandra Radovic jedan od najpostovanijih vokala kod nas, kao i njene pesme, zajedno sa svetskim (a, nasim!) zvukom!
Ja sam jos uvek samo zaljubljenik u dobar zvuk i nemam nikakvog iskustva sa studijskim radom. Ali, 13 godina se profesionalno bavim muzikom (tezgareci u svakojakim akustickim uslovima), pa se usudjujem da pomislim da mozda nesto cujem i ispravno.
Cak i ne znam sta znaci "ITB" i "OTB" i bio bih zahvalan da mi neko usput i to objasni. Moze i na PM posto verujem da svi ostali to znaju.

AR1 - Vise mi se svidja od AR2 zbog cistijeg vokala (nema "pop"-a), a i jasniji su i izrazeniji prateci vokali, sto je veoma bitna stavka za ovakvu vrstu muzike. Jedino bih prebacio udaraljke iz AR2 u AR1.

AR2 - Udaraljke (konge, sta vec) na pocetku su osetno jace nego na AR1 i to je po meni ovde prednost. Ovaj "pop" u glasu je presudio u korist AR1, kao i bledji prateci vokali na AR2.

Na oba snimka mi se cini da su bas deonice malo tise nego sto bi trebalo i maaaalo nerazgovetne na pojedinim mestima (~9-11 sec., 16-18 sec., ...). Mozda se ciljalo na mega bas. A, mozda moji PC zvucnici (kao i moje usi) nisu bas referentni...

Pozdrav!

Last edited by sasa.ivkovic; 16-08-2007 at 03:35 AM.
sasa.ivkovic is offline