Thread: Majstorluk
View Single Post
Old 14-08-2007, 10:26 AM   #6
Max
Pro Member

Default Re: Majstorluk

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Back_01 = krakl na suglasniku "L" kod back vokala,
Intro_01 = mislim da bi kompletan intro trebao biti glasniji u odnosu na ono što mu slijedi. DrawBar orgulje bih postavio još izražajnije, a posebno bih podebljao njihov bass.
kraj_01 = zaostali sinuščić prije nego što će Aleksandra izgovoriti : "Ovo kraj?". Neizražajno "o" od "ovo kraj".
kraj_02 = možda ovako, ili još bolje.
rodes_org_01 = pravi muljažu cijelo vrijeme.
vokal_01 = jiter - krakl - peak.
vokal_02 = izražen sibilant radi nezgodnog teksta - posebno slijepljeni dok ona pjeva "sl".
vokal_03 = čudan "udarac" neposredno nakon njenog otpjevanog : "o,o,o", tako da vuče na to kao da je izgovorila : "o,o,o-u", a nije. Dao bih malo više reverba na posljednje : "o".

Ipak, mnogo od ovoga što napisah je stvar ukusa, a o tome ne treba razgovarati - samo razmjeniti mišljenje i iskustva.

p.s. Snimak kojeg sam imao je nekakav *.mp3 i pitanje je da li išta od ovoga što navedoh postoji u originalu.

Hvala za pažnju.
Kupis disk .... poslusas na nekom dobrom uredjaju

To sto zoves kraklovi , mogu da budu i mljackovi i ostalo .... ali nema veze to je sve ono sto covek proizvodi kad prica ili peva ili dise .... kao i fretovi na gitari .... prirodna stvar .... volim da ostane u snimku

Za intro razmisli ...... ako stavis glasne orgulje , sta ce onda posle biti glasno ? Da bi covek znao sta je glasno , mora da zna i sta je tiho .... ja bi ih stavio jos tise .... da bi iznenadjenje bilo vece .... kao i otvaranje i mono u stereo ....

Nema cudnog udarca na o-o-o to je kick koji postavlja novi groove . i ona kazae ooou .... i nema ni potrebe ni mesta za reverb na tom mestu ... stvar je brza i " gusta "

Zaostali sinus nije sinus , neko rep od dileja , koji sam ostavio da priorodno spoji ..... " Je l' ovo kraj je vrlo sponatano i prirodno receno , jer je pomislila da ima jos jedan ref .... jako nam se dopalo pa smo ostavili .....

Ostale stvari necu objasnjavati , bas zbog toga sto cupostaviti 2 fajl ITB i OTB ...pa zbog toga....

I ovog puta cu se sloziti sa Oggy jem ..... mozda je bolje da se bavis matematikom , nego muzikom ( dobronamerna opservacija )

Pozdrav

Last edited by Max; 14-08-2007 at 10:37 AM.
Max is offline   Reply With Quote