Quote:
Originally Posted by perun
4. Jer ste uglavnom svi korisnici softvera i jedva cekate da cujete, cak i debilan test, po kom, recimo plug inovi (citaj vase jedino oruzje) zvuci mozda cak i bolje od onoga cija je kopija!!! A da pritom ne ulazite u detalje tipa... kako je sta snimljeno, kako zvuci bez ekvilizacije itd.
Procitaj stavku 4. iznad jos jednom! P.S. Mene ne jebe susjedova kosilica, nece ni tebe ako kupis sto i solidnu "struju" pre njega!
Pozdrav.
|
uz svo duzno poshtovanje, koje itekako zasluzujesh, mislim dasi malo nadobudan.. kao i nekolicina ljudi na ovom forumu sa kojim sam imao prilike da "procaskam"..
ja, recimo, zivim u jednosobnom stanu sa caletom.. i spavamo maltene u istom krevertu.. jesam ja losh tonac zbog toga shto nemam kinte? glupo je generalizovati ljude po tome.. ja svu kintu koju zaradim potroshim na opremu.. imam svoj kutak i radim muziku koju volim i za koju dosta ljudi kaze da je kvalitetna i "revolucionarna".. bez lazne skromnosti mogu se pohvaliti time da sam zadovoljan sa time shto sam postigao za svoje dve decenije zivota..
e sad, uglavnom koristim plugove.. zashto? zato shto pored hardware-a koji kupujem nemam para za ssl sto, pa chak ni za alpha chanel.. to shto ti imash takvu opremu - blago tebi.. ali nemoj pljuvati po drugima i stavljati se iznad vecine zbog toga.. verujem u to da to shto ti radish ima dobar zvuk i da je kolko tolko za to zasluzna oprema.. ali vidi, to nije do nje.. nece ona sama raditi.. to je do studijskih tehnichara i samih muzichara.. kapish? vrlo malo je za to zasluzna sama oprema..
i sam ZVUK ne znachi KVALITET.. i to mi iskreno ide na kurac.. sve se sada vrti oko jachine i oko zvuka.. jbte, gde je nestala muzika? kakva god da je.. gde je? spominjesh fergie i slichne.. jbg, spomene se dre i ja kazem dobar ZVUK.. a ne i dobra muzika.. ranije je imao mnooogooo bolju muziku dok nije pocheo da se truje tim vashim tripovima..
ako je muzika dobra, da li je bitno to shto su se koristili plugovi? ja malo koristim waves ssl.. kanim se da pazarim liquid mix.. ali moram ga chuti prvo.. sve shto kupim moram da chujem i da probam.. da vidim da li zadovoljava moje prohteve.. kao shto sam kupio dbx 376.. kao shto sam kupio gomilu opreme.. chak ti mogu reci da mi se vishe svidja zvuk mog dbx-a sa akg 3000c mikrofonom od zvuka neuman u87ice i alpha chanell-a.. i to kada poslusham na ns-10kama..
znachi to shto ti imash ssl-a - blago tebi.. i to je to.. ti probaj da dash konstruktivnu kritiku ljudima koji veruju u to da je plug sranje.. ali nemoj napushiti ljude na taj prefinjeni ego trippin fazon.. ruzno je i nije za ovakav forum.. i nije za kolege muzichare..
jbt, muzika je postala to.. napushavanje i mrznja.. i shto si nadobudbiji i koristoljubiviji to je bolje.. i shto je uproshcenija muzika na skupoj opremi to bolje..
ponekad se pitam, stvarno, zashto se trudim..
jbt..