View Single Post
Old 31-07-2007, 08:27 AM   #68
Don Solaris
Pro Member

Default Re: Stigo CS-15 !!!!

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
kad kupis MS 20 sve ti bu jasnije....da je to MS 20 ili malo losiji nebi bio u pola cijene...to ti dojde kao da kazes da je JUNO6 kao Jupiter 8 samo osminu cijene...-mislim,,,,,,,,,,
Pa bio je jedan MS-20 na servisu kod Nikše nedavno i baš nije nešto oduševio. Možeš i Babića pitat. Fora synth, ali tu paru ne vrti.... Zato sam radje odlučio uzeti CS-15 i sam ga modificirati / proširiti. S time što modifikacije nisu završene. Sada dolazi Ring Modulator i vjerovatno FM. Znam, nije to MS-20, ali za ono što mi treba - sasvim dovoljno!

Nego jesi probao softversku verziju MS-20? Zanimljivo su ga uredili. Interesantan zvuk, ali sterilno do besvjesti. Staviš oscilator na neku poziciju i on vječno bude na toj frekvenciji - uopče nema plivanja kao na analognom synthu. Filter neću ni komentirati...

@SHIVA: Sve ok. Ali vjeruj mi fakat nikakvog truda tu nije bilo. Podešavao sam White Noise na synthu (u dB) i koristio onaj level meter na kompu. Jedino što sam napraio je da sam stisnuo Rec i nastavio raditi svoj posao kalibracije syntha. Potom sam poslje izrezao 3 djela i stavio ih u mp3. Znači 10-15 sekundi posla. Nešto krače od čitanja ovog posta.

Da mi netko to prezentira kao "zvuk CS-15" prije kupovine, okrenuo bih se i otišao.

@silicon:
imam skoro sve od njih. Definitivno najjači mi je "Exploding in your mind". To je u originalu snimano na neku potrganu traku koja je malo zavijala. Potom je prebačeno na ploču koja je dodala crackle šum / pucketanje. Rezultat - pre j*beni zvuk!!!! Da stvar bude bolja, snimano je live tako da cjelo vrijeme čuješ (pretpostavljam ušlagiranu) ekipu kako višti - znaš ono kada ih pere - ne svi, ali neki pojedinci poprilično. Ma zakon snimka. Probaj to nabavit negdje na torrentu.
Don Solaris is offline   Reply With Quote