Thread: Akai Cd3000xl
View Single Post
Old 18-07-2007, 02:09 AM   #1
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Akai Cd3000xl

1000/1100 je bio zakon za tadasnju agresivnu produkciju bubnja, kad se sve radilo na atariju i sl.. novi akai su vise hifi al nemaju taj druk. dakle, opet ovisi o namjeni.. nije za svaku pjesmu i liniju najcisci i naj-hifi zvuk.. tu logiku progresa ka ciscem zvuku je moderna produkcija napustila jos prije dosta godina.. sad se koristi sve sto zvuci zanimljivo, vise te niko ne pita jel to realisticna bubanjil nije, nego jel przi za tu pjesmu ili ne.. druga estetika.

inace, Slowstar, bas me zanima kako zvuci Z4/8 uzivo, jer su to sampleri koji mogu raditi HD streaming. zbog ogromnih orkestar librarija primoran sam raditi s Kontaktom ali to stvarno zvuci ko zadnje smece. Emu4 mi najbolje zvuci od svih (za orkestar), najtopilje i najsire, al.. jebga nema streaming, i mali mu je RAM.

Z serija je takodjer uzasno jeftina vani pa me malo to kopka. najradije bi sve radio s hardverom kad nebi bilo neprakticno. a i kolika bi to gnjavaza bila prebaciti nesto ogromno kao Viennu iz Kontakt formata u Z format.. dani i mjeseci..

s druge strane , lib kao EW PLatinum se ni ne mogu prebaciti jer su zapakirane u lib file-ove, nemoz doc do individualnih Wav-ova..

Last edited by clusterchord; 18-07-2007 at 02:12 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote