Quote:
Originally Posted by OFF
Hm....meni to najvise treba zbog staza i raznih osiguranja......
|
jasno... medjutim, to konkretno znaci da MORAS imati novca za placanje tog "staza" i moras imati prihod za "osiguranja"... svakog meseca, makar i minimalnu cifru...
Quote:
Originally Posted by OFF
postoji li varijanta bez vodjenja knjiga,
|
Mislim da nije mudro, ali...
Postoji razlika u kolicini posla za knjigovodju, ako radi firmu koja ima maloprodaju i stotine (sitnih) fiskalnih racuna svakog dana, i usluznu "radionicu" koja izgenerise nekoliko fiskalnih racuna godisnje... ne toliko sitnih...
Mislim, razlike nisu velike, ali cena knjigovodstva moze biti manja, zbog manjeg obima posla...
svejedno, moras biti spreman i sposoban da svakog meseca zaradis i za knjigovodju, ma koliko mala ili velika cifra to bila...
Quote:
Originally Posted by OFF
posto ce prihodi biti retki i neveliki...... Sta ako nisam obveznik PDVa?
|
Ako nisi obveznik PDV-a? Pa ono sto je mozda najvaznije (sa moje tacke gledista) je da si finansijski NEPOVOLJAN za saradnju, u smislu davanja usluga, prodaje svojih proizvoda, bilo kojoj (drugoj) firmi koja JESTE u sistemu PDV, te ce te uglavnom (firme u sistemu PDV) izbegavati zbog toga... ako imaju alternativu koja je u sistemu PDV.
Najbitnije je da se "saberes", odnosno pohvatas koliko ti realno treba minimalno novca za odrzavanje funkcija firme, i da stvoris mogucnost da taj novac zaradis uredno i redovno... svakog meseca, ili jednom za pola godine, godinu dana... svejedno... neki minimalan prihod moras obavezno praviti, konstantno.
Nisam neki strucnjak, ovo je neko moje iskustvo... nadam se da sam pomogao...
pozdrav
bogi