o, fala kolega na ovako opsirnom odgovoru
sve je snimano na brzinu jer je taj dan za 4 sata snimilo 3 bubnjara ukupno 6 pesama pa moze da ti bude jasno kako je to sve teklo

inace cinele su bile jako losheg kvaliteta, bar po mom misljenju, tacnije uopste mi se nije svidelo kako zvuce, ono delovale su mi jeftino na suvo, i tako se ispostavilo i u miksu

mada jos oko ekvilizacije cinela i generalno prostora moram da poradim...
na vokalu je delay koji sam napravio tako da izgleda kao neki eho-reverb... i to je bila zelja benda... takodje i prelazi su bili njihova zelja (da budu istaknutiji) kao i generalno ceo bubanj, dali su mi neki bend kao reper, kao tako bi otprilike trebalo da bude a tamo je bubanj prejak...
a gitare overavaju, ali tek kada se spoje sa bubnjem i basom sto me je izludjivalo, ali pesma je jako nezahvalne konstrukcije sa striktno ritmickim i melodicnim delom koji se odvojeno ponasaju u frekvencijskom domenu, pa nisam siguran gde gitara overava kako bih je tu umirio al ok

a bubanj nije levoruk, vec sam panoramirao kao da ja sedim u njegovoj stolici, nekako sam navikao na takve snimke jos odavno i tako mi zvuci dosta prirodnije (stvar ukusa)
a sto se RMS-a tice, nadam se da cu nabaviti neki uad uskoro, jer sam cuo sve same reci hvale o njemu a pogotovo o Fairchildu
hvala jos jednom na komentaru!
Quote:
Ja bih vise voleo da cujem nego da komentarisem ali nista od toga .rapid
|
daj mi mail pa cu ti posaljem pesmu
pozdrav!