Quote:
Originally Posted by roginator
JP8 je electro pop i ITALO disco SYNTH..I danas electro i trance i ambijentalna mjuza
pravi amer pili mooga, propeta i Obie....
znaju ameri sto grize 
|
slazem se sa svime osim za ambient - ni cema ni ssma tu nema. ambient se danas radi sa samplingom i digitalnim sintevima uglavnom (i skupim eventide-ima), a nekad davno radio sa diskretnim spravama, yamaha cs chip spravama i ssm-om (znaci jarre, vang i ostala ekipa.. tu CEM bas nije nikad puno svirao - previse "prdi" i privlaci paznju - moje osobno misljenje).
ni u tranceu isto bas nema CEM-a, osim tu i tamo Pro One. makar ja se apsolutno slazem da ko ima Rev3 bio bi lud da ga ne koristi za trance - ubija i tu stvarno dolazi do izrzaja kad sweep-as filter preko neke sekvence (sjecas se kad sam slinio dok sam ga svirao kod tebe..

). ali ljudi uplae usrani supersaw i pile s onim JP i to ti je to..
jupiter 8 - new wave, UK synth pop, m jackson - thriller, american power pop (foreigner itd) i disko mid 80s (nakon prvog vala). danas psy/goa/ostlai trance.. twisted house, minimal, filmska glazba (standard). to je gdje sam ga ja cuo..
taj demo sa prophetom i minijem solidno pokazuje zasto su oni bog. bubanj je sranje ali je nebitan ovdje. njih dovjjicu nemas sta miksat , stoje u miksu ko stupovi. i nema puno efekata, samo je tip stavio analog phaser na mini to je to, i malo reverba na prophet.
ko misli da ovo moze napravit na vstiju, ili vise ne cuje dobro ili je "in denial".. to sto su analogci skupi, sto se kvare i ostalo to su sve lijepi prakticni razlozi.. al nemaju veze sa onim najbitnijim - zvukom. moze biti puno "pametnije" i "prakticnije" imati sve na vstiju, ja se apsolutno slazem. al daje isti sound to je fantaziranje.
da ne govorim da svaka high end ploca i dan danas, ako je na njoj stilski bitan sound analogije, ili npr rhodesa ili nekog drugog hardvera, se i dalje snima sa s tim pravim hardverom. pa nisu ti producenti ludi. ne brojim kucne demo uratke ili plasticni trance i ostalu low end produkciju.
od profija, jedino broadcast i marketing/corporate/library music studiji, gdje mora bit brzo gotovo i nikog nije briga za vrhunski sound.. profitiraju od VSTija. tako i ja, kad radim fast reklamu ili corporate video (za kretene u kravatama

) ponekad palim VSTi za pad..
nego Don, ajd napravi taj mini bass na juno 60.. pretvorio sam se u uvo.