View Single Post
Old 30-05-2007, 10:28 PM   #120
Sandy
Banned

Default Re: Kako doci do nekog normalnog izdavacha?

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Uzmimo da pravim cistu elektroniku, zasto ne mogu reci da sam zvukove odradio na hardver sintu i ritam masini, snimio na neki hardverski snimac, provukao sve kroz hardverski mikser i ponovo snimio?
Teoretski mo?e?.

Caka je da ako neko zapravo i pita za softver, obično pita studio u kome je rađeno.
Dakle, ako ka?e? da si sve snimao u studiju "Tralala" na Madagaskaru, neće tebe niko juriti za softvere nego taj studio. Ako pak ka?e? da si snimao kod kuće u svom studiju, onda bi valjda trebalo da doka?e? da ima? taj hardver...
Mislim, to je već potpuno neverovatno. Neko bi morao da se ba? navrzne na tebe pa da te tako ganja. Sa druge strane, nije nemoguće da će nekada neko hteti da poganja neki bend sa ovih prostora čisto kao primer jer znaju da se ovde uglavnom koriste piratski softveri.

?to se mene tiče, mislim da bi bilo lepo da svako ko uspe da zaradi malo ozbiljnije pare napolju zaista i kupi bar neki originalan softver. Pristojno je, zar ne? Ako jednog dana počne? da ?ivi? od tantijema (ako bude? imao izdanje koje se ozbiljno prodaje i pu?ta), počeće piraterija da ti ide na ?ivce, jer će? zbog nje i ti gubiti novac. Pa čisto radi po?tovanja principa...
Sandy is offline   Reply With Quote