View Single Post
Old 22-05-2007, 02:36 PM   #9
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Kako doci do nekog normalnog izdavacha?

Ja ne znam kako se dolazi do izdavacha jer to nisam nkad radio ali znam par drugih stvari koje bi vam mogle biti od koristi.

Odaberite SAMO JEDNOG izdavacha koi ima "afinitet" prema takvoj vrsti glazbe. Poshalji mail i zamoli ih uslugu. Reci da ti se svidja vechina glazbe koju izdaju i da i sam radish slichnu glazbu. Zamoli ih da poslushaju stvari i da ti daju nekakvu kritiku. Reci da bi ti puno znachilo njihovo mishljenje obzirom da se oni bave slichnom vrstom glazbe. NE SPOMINJI izdavanje materijala ni nishta slichno. Na taj nachin che te teshko odbiti jer zapavo ne trazhish nishta osim mishljenja i konstruktivne kritike. Ako im se glazba svidi oni che se sami sjetit da ti ponude izdanje. Ako sugeriraju da im se neshto ne svidja ili da bi neshto trebalo popraviti... odesh, popravish i ponovo ih kontaktirash. Kad vide da si uvazhio njihovo mishljenje i potrudio se oko toga... tad vech postoi ozbiljna shansa da s njima neshto i odradish.
Ako im se glazba svidi ali oni nemaju trenutno interesa za takvu glazbu ZAHVALI im i pitaj znaju li kome bi se eventualno mogao obratiti. Kao kad dodjesh u duchan i nemaju to shto trazhish... trgovac obichno zna gdje mozhesh to kupit. Isto je sa svakom profesijom.
Ako te na prvu loptu odjebu jer im se uopche ne svidja muzika potrazhi drugog izdavacha ali u medjuvremenu razmisli o tome jesu li mozhda u pravu i mozhda muzika stvarno nie bog zna shta. Kao shto mi ovdje komuniciramo medjusobno to isto rade i izdavachi. Obzirom da tvoja muzika bez izdavacha ostaje doma na polici morash se prema izdavachu i odnositi adekvatno. Oni su jednako bitni kao i zvoja glazba jer jedno bez drugog nikamo ne ide.

Dok se postavljash kao "tko che izdat nashu prejebenu muziku?" odgovor che uvijek bit NITKO! Oni trazhe priliku za zaradu a ne talente. Da bi s izdavachima neshto radio morash s njima imat nekakav odnos i medjusobno poshtovanje. To se ne kupuje - to se gradi. Isto je sa bilo koim drugim poslom. Nitko nie duzhan radit s tobom. Najlakshe je napravit muziku... tu nema ni pravila ni limita. U poslovne odnose chesto treba ulozhiti vishe truda nego u samui glazbu.

Sretno!

ps: nadam se da che vam ovo biti od koristi, a za sad je i besplatno (dok ne otvarim "consulting" tvrtku i krenem naplachivat)

Last edited by SHIVA; 22-05-2007 at 02:43 PM.
SHIVA is offline   Reply With Quote