Thread: Mackie HR 824
View Single Post
Old 22-05-2007, 12:20 PM   #53
alpha
Junior Member

Default Re: Mackie HR 824

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Bio je Moritz pre par nedelja kod mene ...... nikakvi sredjivani uslovi .

Do duse ..... slusao sam ih u dosta prostaora , kao i dosta drugih monitora kod sebe i u drugim prostorima .

Posetio sam tvoj sajt ( cestitke dizajneru ) I kod tebe su mnogo bolji akusticki uslovi ....... mada ( moje misljenje ) koliko sam mogao da vidim na fotkama .... mislim da su mozda previse udaljeni ....... ipak su to nearfildi ..... i nije mi jasno ( zbog onog radijatora pozadi ) sta se zapravo gubi , a sta dobija ugradjivanjem ???

Da li si probao da ih priblizis stoli na jedno 1.5 m od producenta ... i da ih stavis na neke stalke ????

Stvarno mi je suvise cudno ono sto pricas kao iskustvo , jer ja cuje 0.5 db promenu na eq prilicno jasno ......

Pozdrav
Ma to je bilo samo za slikanje. Drzim ih (ustvari drzao sam ih pre nego sto ih nisam prodao) na stalcima, metar ispred tog zida.
Moram malo da pojasnim svoj stav: male promene na eq-u i kompresoru se prilicno dobro cuju, ali problem nastaje kad, makar iz zezanja, napravis vece promene. Zvucnik kao da to sve pocinje polako da kompenzuje. Ne odrazava promene linearno, nego sto je veca promena to se sve manje cuje.
Ne kazem da je na Mackie-ima nemoguce raditi, ali mi se cini da si sa njima prinudjen da dosta toga nagadjas, sto te frustrira i sto ti, ako nista drugo, poprilicno produzava vreme za miks.
alpha is offline   Reply With Quote