Thread: Mackie HR 824
View Single Post
Old 19-05-2007, 09:24 AM   #23
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Default Re: Mackie HR 824

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
upravo o tome i pricam.. na bm15 sve zvuci lepse.. a ti nisi rekao dal ti njegovi mixevi i dalje zvuce toliko dobro, da li se njegov rezultat "preporodio".. ja ne dovodim u pitanje da je bm15 dobar zvucnik, samo mi se cini da ne opravdava razliku u ceni (mislim na aktivnu verziju, pasivnu bih rado kupio sebi).
A o bilo cemu sto je napravila firma PMC ne mogu da diskutujem, nisam objektivan
Da li bm 15a u odnosu na druge monitore u klasi zvuči ljep?e ili ne... je u velikoj mjeri stvar ukusa i uha u svakog ratnika.... nisam primjetio da mu miksevi na dynaudio zvuče lo?ije nego na mackie ali sam primjetio da ima vi?e detalja u miksu koje mo?e bolje iskontrolirati i koji se u slici jasnije čuju.

Moram reci da apsolutno i ni u kom slučaju ne propagiram niti jednu marku monitora pa tako ni dynaudio a pogotovo ne PMC i ne bih htio da se pogre?no shvati ovo ?to pi?em jer ono ?to je bitno da su određene vrste monitora samo alati da bi se do?lo do krajnjeg cilja tj. da ono ?to se iz nekih osnovnih ideja preko uvje?bavanja i snimanja-aran?iranja i miksa a nerjetko i samog masteringa zaokru?i u cjelinu koju popularno zovemo pjesmom koja poslije te studijske faze tra?i svoje mjesto kod potencijalnih slu?atelja preko radija, tv, inteneta itd.

U krajnjoj liniji ljudima koji provedu mnogo vremena u ateljeima, studijima... koji zadovoljavaju neke standarde u akustičkom i m2 smislu i obzirom na karaksteristike monitora mora biti va?no da im monitori daju ?to realniju (precizniju) sliku onoga ?to se de?ava u ?to ?irem frekventnom opsegu i da te iste monitore mogu bez vecih zamora slu?nih organa podnosit ?to dulje vrijeme
tj. da u kracem vremenu postignu ?to bolje zvucne rezultate.

Idealne su varijante sa 2-3 para različtih preslu?anja ali sraz između ?elja i mogucnosti nas uvjek prisiljava na kompromise i to ne samo po pitanju monitora.

A da meni osobno dynaudio za razliku od mackie vi?e pa?e to je moj subjektivan stav i moj osobni ukus i isto tako smatram da je hr824 monitor na kojem se dokazano mogu dobiti odlični rezultati i ne bih imao ni?ta protiv ni PMC-a
mandrak is offline   Reply With Quote