View Single Post
Old 02-05-2007, 08:15 AM   #25
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Re: web prezentacija

Quote:
Originally Posted by paki View Post
Gorane,hteo bih prvo da ti cestitam na jakoj volji,trudu,ulozenom radu,smelosti....(necu dalje da se ne uobrazis )ali....Mislim da bi trebalo da poslusas Dushana koji je koliko vidim dobro nameran i upucen.Ja sam jos 1995-te na slican nacin promovisao album naseg rock band-a i prica se(da me ne razumes u materijelnom smislu)nije isplatila srazmerno ulozenom radu.Falilo je upravo sve o cemu ti Dushan pise.Uvek postoji nacin da u gomili ljudi koja prezentuje svoju muziku skrenes paznju upravo na svoju.Opisacu jedan malo extreman primer ali ti naravno neces koristiti slican.Na jednoj domacoj kompilaciji slika na omotu je prikazivala NOGU gurnutu u akvarijum sa mutnom vodom.Dominirala je neka zelena boja nalik zabokrecini i samo sam se zgrozio na sve to ali sam album kasnije opazao na kilometar u prodavnicama i uvek znao o cemu je rec.Iste fore ali na drugaciji nacin koriste i svi veliki band-ovi kao na primer Pink Floyd ,pa na omotu i ne mora da pise ciji je jer su izgradili PERSONALITI.Poenta je da skupis jos malo energije i kompletiras svoju pricu do kraja pa kada pronades krug ljudi koji ce dolaziti na tvoje koncerte,kupovati tvoje cd-ove...kupis jos neke sprave i napredujes dalje produkciski,aranzmanski itd.Mislim da je za sada ovo sto si uradio O.K.Pozdrav i ne posustaj.
Svako vreme ima svoje breme i svoje standarde i ono sto je nekad vazilo, to sad ne vazi. Ljudi vise ne kupuju cd-e, vec ih presnimavaju, tako da to vise uopste nije izvor zarade, a to naravno vazi za nasu zemlju, sto u prevodu znaci da je izgled omota potpuno nebitan za danasnje vreme, sto naravno nije slucaj u civilizovanim zemljama. Novac se iskljucivo uzima na zivim svirkama. Sto se tice raje koja bi dolazila na Gorjanove koncerte, uopste se ne brinem jer je nasa estrada je siromasna takvom muzikom i takvim suptilnim tekstovima, pogotovo ako se takvo nesto pojavi u nekom vakumu, koji se dogodio bas Vladi. Nesto nisam primetio da su Neverne Bebe presle u folk vode jer nemaju kome da sviraju i pevaju...Generalno je Dushan u pravu kad navodi da o svemu treba da se razmislja, jer stvari posmatra sa puno iskustva i sa poslovne strane (i ja ga svakako vise cenim, nego on mene), ali ja bi ipak dao akcenat iskrenosti, jer to se najpre primeti u necijoj pesmi. Treba biti onakav kakav jesi i raditi do kraja iskreno ono sto volis, pa makar ti omot bio i bez slike. Iskrenost je neprolazna kategorija.
Mogli is offline   Reply With Quote