pa upravo je to to Šiva! Ja ovdje ne dolazim da raspravljam kao "filozof" . Stara je istina da neko ko proučava, iliti, studira filozofiju uopšte ne mora da bude filozof. Znam ja to dobro Šiva.
Iako možda nisi dobro protumačio neke ironije i metafore iz moje opaske (obrati pažnju na navodnike u postu:o

!!!) Nećemo ići u dalja tumačenja jedno drugog. Ja se ne bih usudio sebi dozvoliti tu intelekutalnu akrobatiku da se bavim psihoanalizom nekog kroz postove na forumu. To je malo (dosta) pretenciozno.
Medjutim, iako se ne bih usudio da ulazim u analizu tvoje ličnosti i dubinu tvojih poriva i motiva, mogao bih ipak sa fenomenološke tačke gledišta donijeti zaključak da ti imaš ambiciju , što bi narod rekao " da tvoja bude zadnja" i ne prezaš da ponekad upotrebiš razno-razne vješto sklopljene floskule i demagogiju.
ali ovo je ipak dobro!
Zashto te to vrijedja? Zashto uopche smatrash da obrazovanjem mozhesh postati filozof? Filozofija se ne mozhe nauchiti... to se zhivi. Daleko od toga da ja sebe smatram filozofom, ali neki od vodechih filozofa danashnjice su zapravo dogmatici a ne filozofi. Takvi predaju na high-tech fakultetima u Engleskoj i USA i boim se da studiranje filozofije stvara sve samo ne osobe sklone filozofskom pristupu.
Iako nisi dobro shvatio moju možda malo ružnu šalu, ipak si dobro odgovorio i ne bi vjerovao koliko se u ovome slažemo
Šiva druže, zar ne vidiš da od filozofije i muzike nema leba

pa moram vježbat za neku eventualno diplomatsku i, P.R. ili Političku karijeru...ne ide baš najbolje..ali vježbam
a,ono što sam ti rekao da ulaziš u neke stvari o kojima " ne znaš dovoljno" što se mene tiče i dalje stoji, al stvarno bez cilja da te diskreditujem i dalje smatram da često zalaziš u neke nepotrebne manevre. Vjerujem da ti možeš bolje od nekih intelektualnih egzibicija koje ovdje ponekad izvodiš! Svakako nije ovo ni vrijeme ni mjesto da ja i ti diskutujemo i da, kao što sam već rekao, trošimo energiju!
Mene lično nisi nikad ništa uvrjedio, ali imaš tu nezgodnu osobinu da uvrijediš ljude i da ih već pomenutim egzibicijama učiniš intelekualno inferiornim. Ne propuštaš ni jednu priliku da nekog poniziš ( ne znam da li to radiš svjesno ili ne svjesno) ipak tako ispada i stvarno ne znam i ne pada mi na pamet da ulazim u preciznije analizranje pitanja "zašto to radiš".