View Single Post
Old 25-04-2007, 05:47 PM   #44
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Sta je potrebno za bavljenje muzikom?

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
nego, Baltazar u ovoj čorbi neće biti zaprška jer sam donekle "razapet" izmedju Šive i Ideikusa!
zato ću pričati o nečemu izmedju
Iz ovog bi se zakljuchilo da studiranjem filozofije dobijamo - diplomate
Kad malo razmislish filozof i diplomat su gotovo kao crno i bijelo... nicheg zajednichkog u ta dva "zanimanja".

Quote:
sa šivom ne bih ulazio u bilo kakve diskusije...
zamolio bih one što ove šivine priče nazivaju filozofijom ne vrijdedaju mene i moju "profesiju" )) (Šiva, šalim se, nemoj ti da se nadješ uvrijedjen, ti znaš da je tebe u suštini gotivim).
Zashto te to vrijedja? Zashto uopche smatrash da obrazovanjem mozhesh postati filozof? Filozofija se ne mozhe nauchiti... to se zhivi. Daleko od toga da ja sebe smatram filozofom, ali neki od vodechih filozofa danashnjice su zapravo dogmatici a ne filozofi. Takvi predaju na high-tech fakultetima u Engleskoj i USA i boim se da studiranje filozofije stvara sve samo ne osobe sklone filozofskom pristupu.

Npr. mnogi filozofi spominju "problem" slobodne volje. Sa filozofske strane taj problem uopche ne postoi. Determinizam nie moguch iz nashe perspektive. Ako odesh u restoran i ne naruchish nishta... i to je izbor. Mogao si naruchiti. Slobodna volja apsolutno nema nikakvih "problema" i osudjeni smo na nju. Jednom je netko pitao, "da se sutra dokazhe determinizam da li bi ga prihvatio?" Drugim rijechima da li bih izabrao prihvatiti da ne postoi izbor .

E sad... takvi ljudi imaju P.h.d iz filozofije pa ti vidi. Uostalom pogledaj ovu raspravu dva VRLO priznata filozofa pa mi reci da to ima ikakve veze s filozofijom:
http://video.google.com/videoplay?do...uration%3Along

Intuicija njegovana kulturom, sve svjesne funkcije definirane mozhdanim procesima, snimanjem mozhdanih procesa mozhemo znati SVE o svjesti onoga chije se funkcije mjere, znamo vishe o drugima nego o sebi...??? Kakve ovo ima veze sa filozofijom i sa zdravim razumom uopche?

Quote:
Šiva kaže dosta toga zanimljivog i korisnog, ali njegova priča se temelji u nekom porivu za kontriranjem i ne bih se u usudio da ulazim u neki ozbiljan razgovor sa njim, jer bi to bilo samo trošenje energije! Često primjećujem da zalazi u stvari o kojima ne zna dovoljno, a koje ja (na žalost ili sreću moram da "znam"...ali ne bih sad da "opali" po psihoanalizi i po meni:==)))
peace
Opet (losha) diplomacija. Ti ne bi ulazio u raspravu ali bi sugerirao da chesto zalazim tamo gdje ne znam dovoljno, ali opet ne bi to i argumentirao jer bi to bilo troshenje energije. Bolje da potroshish energiju pishuchi post u kojem nechemo nishta raspraviti, ali u kojem svejedno sugerirash da netko nie dovoljno upuchen. Ispravi me ako sam neshto krivo shvatio, ali ovako prichaju ljudi koi rade u Public Relations. Filozof apsolutno ne raspravlja ovako, no to samo dodatno potvrdjuje zakljuchak da edukacijom (sistem kazhnjavanja i nagrade zasnovan na repeticiji) ne mozhesh stvoriti filozofe.

btw: zashto se svi toliko boje psihoanalize (iako to shto ja radim nie psihoanaliza vech obichno kritichko razmishljanje sa relativno dobrim poznavanjem "obrazaca ponashanja")? Vishe vas plashi shto je u vashoj glavi nego bilo shto drugo na ovom svijetu. Ne djeluje li to kao dosta losh model funkcioniranja? Dok ne razumijemo sebe ne mozhemo nishta drugo razumijeti.

Last edited by SHIVA; 25-04-2007 at 05:49 PM.
SHIVA is offline   Reply With Quote