Quote:
Originally Posted by slowstar
kako vidim, zainteresovani ste za thread, sto me veoma raduje i sa veeelikom paznjom citam vase postove, neki su duboko analiticni,(Boggy, Idekius) neki sazeti i konkretni (disco violence, Alavuk, Lesha, Milos) ali cini mi se da svi uglavnom imaju jednu zajednicku osobinu, a to je "zal" za nekim standardnim, da ne kazem "proslim" nacinom snimanja, i uopste tretmanom muzike...
|
ovaj ja cu u svoje ime reci nesto , ne zalim za toliko za analogijom koliko kukam ovde koliko kukam sa drugarima i u nekoj prici sa bilo kime , zalim se samo sto nemam nekog iskustva sa tim "starim" nacinom snimanja ne bezim od digitalstine jer nemam nacina za sad da kupim nesto "analogno" ili "digitalno" pa da se ne pitam jel imam ili nemam suma u signalu , jer po meni je ta "analogstina" OSNOVA za sve ovo sto se danas desava , lose muzike je uvek bilo i bice samo je pitanje koliko smo mi spremni da ulozimo u svoj trud vreme i nesto novca , dobro kinta i nije nesto sada presudna jer je tu komunikacija i reklamiranje olaksano cedom arpanet-a kao sto smo se mi sad svi ovde upoznali i ko zna kako bi se svi ovde upoznali i da li bi se upoznali , evo danas sam malo skinuo prasinu sa 505-ice , pao sam na dupe (izvinjavam se na izrazu ako sam nekog uvredio) i tr 626 , malo sam se postideo koliko sam postao "ovisan" vst-u ali opet ima neku draz tj svezinu sa zvukovima jer sam se malo zasitio 505-ice , da ne filozofiram vise i ne bunim ljude sta sam hteo da kazem , evo ukratko ako iskoriscavamo ono cime raspolazemo maximum super dal' to bio hardware ,software ili cak kombinacija super i zadovoljni smo nastalim zvukom odlicno , sto se tice instant melodija tj loopova oduvek sam bio protivnik loop packova , ja sam debi album tj melodije , fx-ove drumove sta god G+Shame-a uradio sa osnovnim semplovima pitchovao katovao sta sve ne ne bi li dobio ono sto zelim tj zamislio sa tim semplom propustao kroz razne delay-eve fx plug-ove i sl. u acid 2.0 i naravno kombinovao sa 505-icom onda sam budala ili bilo ko ko razmislja o pesmi 24/7 u odnosu na likove koji urade drag und drop sas VG ili stylus-om ... major kompanije su oduvek bili pijacari ako na nastupima ne moze da se uzme neka lova onda dzaba silna izdanja , mada su nastupi bili pravo merilo velicine i kvaliteta nekog muzicara ili benda
Pozdrav !