Thread: kvalitet zvuka
View Single Post
Old 12-04-2007, 10:18 AM   #12
Max
Pro Member

Default Re: kvalitet zvuka

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
Cak i ono sto je mixano "u kutiji " ne moze da preskoci hardver u masteringu...

Kako ne moze ...... TC M6000 koji mnogi obozavaju za mastering ( i koriste ) je digitalija ........ ne kapiram o cemu pricas ????

Quote:
jel postoji nesto sto je mixano u kompu i do kraja odradjeno takodje u kompu (do finalnog mastera)?ja ne znam za to...
Otidji na Gearlutz ..... opcija search ..... nadju spisak hitova sa TOP 10 ili TOP 100 ne secam se ....... koji su radili KOMPLETNO ITB ......pa ces znati za to ....

Quote:
svi ti pokusaji i price,kao sve je radjeno u kompu su glupost...skoro sam bas citao neki intervju,neki lik koji je radio za ne znam koga sve ne,prica kako radi mix...lik na dve strane hvali PT,kako je to najlaksi nacin za mix,da je onaj reverb u pt ludilo,kako on dobija super rezultate,kako on stalno mixa ITB,da bi na kraju teksta,posle dve strane spomenuo kako ono sto treba da se uradi kako valja ipak nosi na ssl...
Ako ne znas da radis .....neces znati ni ovde ni tamo ...... ljudi prolaze kroz SSL zato sto mogu ..... a da ne mogu , ne bi prosli ..... ni ti , ni mi ne bi uocili razliku . Kao sto sam siguran da mogu da ti pustim 10 matrica i da neces pogoditi koja je radjena ITB .... a koja je prosla kroz SSL ..... imam nekoliko uporednih primera .... akosi raspolozen ......

S' druge strane ....... hajde da postavimo drugo pitanje ? Koliko ima snimaka ( zadnjih 20 godina ) koji nisu koristili nista od digitalije ?????

Ljudi su uvek trazili nacina da opravdaju svoje neznanje . I uvek su se pravdali ..... eh da imam ovo ili ono . Nikakav SSL ti nece napraviti hit plocu ako ti ne znas sam da je napravis .

Ono sto karakterise ono sto volimo je NAVIKA . Navikli smo na zvukove starih preampa i sl ..... Kao sto je posle i House muiku definisao jeftini TR ..... to je taj zvuk .... zato sto smo navikli !!!!!

Radi muziku , uci zanat i uzivaj u onome sto radis ....... i videces da ti nece trebati nikakvo " magicno dugme " od 1000000000 e ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote