View Single Post
Old 10-04-2007, 10:35 AM   #8
Max
Pro Member

Default Re: Ensoniq Emu Paris Pro

Evo ja cu ti ispricati moje vidjenje stvari ......

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
ja jako razmisljam da nabavim Paris iskljucivo kao snimalicu, lagani editing i kao digitalni mixer. mrzim sound iz nuenda..
Sound iz Parisa , koji je meni totalno super ( poredio i sa Apogee Roseta ) potice direktno iz konvertera . Po meni Nuendo ima sigurno isti ako ne i bolji zvuk , da ne poredimo mnooogo vece moci programa od zastarelog software a Parisa .

Ja sam kupio RME 9652 i povezao preko optike i spdifa ulaze i izlaze od parisa . Snimam u nuendu a ulazim i slusam preko Parisovih konvertera .

Postoji i ASIO driver za Nuendo .... ali mnooogo koci i potpuno je neupotrebljiv . Driver za xp je radjen od strane privatnog programera i dobar je , ali ne verujem da ce ga neko napraviti za Vistu i sl . Sa te strane mislim da je Parisu kraj blizu , mada ce mi biti tesko bez njega . Isto tako , limitiran je na 48 /24 ..... sto i ne vidim kao neku manu .

Programski je zatvoren da imitira RADAR , ali je fleksibilniji i otvoreniji sistem od njega , i mogu se koristiti VST i DX efekt , ali samo kao mono , jer kao i mixeta , nema stereo kanale , pa tako ni stereo inserte . Kao sendovi se ne mogu koristiti VST i dx efekti , sto je velika mana .

Takodje je velika mana , sto podnosi 16 kanala , pa kad hoces da ides na drugih 16 , moras da renderujes prvih 16 i onda to postaje uzasno za tok rada , i totalno je prevazidjeno .

Editing je dobar , ali ne toliko opusten kao na Nuendu .

Sve u svemu , najbolje sto sam smislio je RME - spdif - Pareis .... a treba da cujes i da se uveris koliko je super ..... Bilo je kod mene dosta drugara sa foruma , pa mogu da posvedoce .

Mixetica je super , faderi nisu automatizovani , ali imas dve strelice , kojima podesavas fadere i oni posaju aktivni tek kad ponistis strelice , imas i standardni Parisov eq , koji je vrlo korektan i mozes ga menjati potenciometrima .....

Imas i volume , pad , mono , i sl dugmice ..... ali sve radi software ski ...

Quote:
mene zanima kako mogu da sihroniziram sliku sa druge masine (npr. ako ju vozi Neundo), ako na prvoj vozim Paris i snimam u njega kao DAW itd..

treba mi vrhunskatocnost (sample).. jeli pomocu ADAT synca, WC itd , koje slave/master itd itd zanima me ta kompletna tematika.
Uhhhh ..... ne bih se upustao u to .... iako koristim parisov clock , mislim da ces samo sebi zagorcati zivot ..... vracam te na gore pomenutu varijantu , da iskoristis najbolje od oba sistema ...... Ja sam donekle uspeo , ali je sve bilo dosta tromo

Quote:
postoje li druge opcije za playback slike na drugoj masini osim nuenda da paris nolje radi s time.. otvoren sam za sve varijante...
Ne pada mi nista na pamet .....

Quote:
isto pitanje, sto je s midijem ako MIDI tjera ta druga masina, i zelim da mi je sinkano sa Parisom u sample tocno.. (tj. da su Nuendo MIDI/DAW i PARIS DAW poptuno u sinku)...
Pa oni su u zadnjoj verziji Parisa ubacili taj midi , i on radi korektno , ali su ubro napustili ceo sistem tako da ne bih isao na to .....

Jos jedna nezgodna stvar . Paris snima u extenziji .paf , koji cita i Nuendo i wavelab .... tako da ne mozes tako lako da dizes sve u nekom drugom programu .

A ljudi koji su hteli da obrnuto koriste Paris .... kao snimac i efekt masinu , nisu uspeli , jer je lokovan da bude centar sistema , a ne slave . Nadam se da na DVD u koji pominje Roginator postoje " otkljicavanje " koji bi od Parisa napravili bas korisnu i mocnu masinu .

Eto ja ti rekoh ono sto sam se setio . Cinjenica je da Paris prilicno drzi cenu i da posle 12 godina i dalje mozes da prodas sistem za preko 1000 e , sto je po meni jako precenjeno za staru digitaliju ...... ipak bi trebalo da konverteri i clockovi sad mnooogooo bolje rade , ali da li je stvar navike ili sta je , ali meni se taj zvuk zaista dopada . Hteo sam na silu da predjem na apogee ili neku modernu pricu , posto mrzim da se zakopavam sa spravama koje nemaju buducnost .... ali ljubav je ljubav

( ako kupujes ....nabavi neku ADAT karticu viska za mene ... dogovoricemo se )

Pozdrav

Last edited by Max; 10-04-2007 at 10:39 AM.
Max is offline   Reply With Quote