View Single Post
Old 08-03-2007, 03:50 PM   #18
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: izgradnja studija: step by step

Quote:
Originally Posted by dr.Ru View Post
Pozdrav Boggy!

Izvinjavam se, ali nisam te razumeo? Ajd molim te napisi razlozno za mene akustickog laika, i mozda ce koristiti i nekim buducim clanovima koji budu citali ovaj topic.
Ok... nije problem da pisem ali treba i citati....

Quote:
Mislim, da li vidis opasnost po akustiku takvim zidom iza troseda?
Vidim asimetriju sobe za slusanje na zadnjem (veoma kriticnom zidu za stereo sliku), i to vestacki napravljenu "da se ne bi morale da seku Azma AD ploce", iako postoji uslov za bolje resenje... barem mislim da postoji...
Znaci ne slazem se za kompromis koji ste napravili i smatram ga preteranim i bespotrebnim... i dalje sam nabacio neki nacin da se prebrodi problem krojenja AD ploca.... tako sto ce se uvesti i OSB... na nekim mestima u kombinaciji sa AD plocama, jer se OSB lakse kroji.

Quote:
OSB ploce, ako sam dobro razumeo, ne idu na zidove, vec na krov (ravan i kosine jer je potktovlje u pitanju), odnosno, ako se secam tvog saveta, ide prvo isover, ili druga termo izolacija, pa OSB ploce, pa onda prvi rostilj sa azmafonom, pa drugi rostilj sa azma ad plocama?
Ili nisam dobro razumeo?
Ja ne posmatram OSB plocu kao materijal koji MORA SAMO da ide kao pokrivac isoveru na krovu, nego polazim od toga od cega se OSB sastoji i kakve su mu karakteristike... ne polazim (samo) od toga sta je koji proizvodjac rekao za njega i gde je preporucio da se treba koristiti.... i ne shvatam preporuke proizvodjaca kao "Sveto Pismo", u grubo receno... Zato ti mozda ne zvucim "jasno"

Znaci moja ideja je da se dvosed stavi sa centrom na osi slusanja i da se razviju "trapovi" ukoso levo i desno od njega... a iza njega da bude ravna konstrukcija dokle mora da bude ravna.
Quote:

E da, jos jedno pitanje za tebe i Ivana, jer je on skoro radio: na cega se oslanja drugi rostilj sa azma ad plocama? Kuca se za prvi rostilj ili sta?

Puno hvala i poz!
Kao sto sam i ocekivao... Ivan ti je vec odgovorio

pozdrav i srecan rad!

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote