View Single Post
Old 28-02-2007, 11:50 PM   #16
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Synth Bass - pitanje !!!

Quote:
Originally Posted by goasia View Post
vecina pluginova romplera imaju previse polished sound , tj spadaju u kategoriju instant alatki ... ali uvek postoji alternativa ili ti pravis muziku ili muzika tebe ...
Lijepo recheno. Pred dosta vremena smo imali raspravu o motivima iz koje zapravo proizlazi kakvu glazbu radimo. Je li bitan samo konachan rezultat ili je bitan i put do cilja. Ako je bitan samo rezultat trilogy je (mozhda) odlichan, ali ako je bitan i put onda je to chisti gubitak prostora na disku od par Gb.

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Neću da budem partibrejker pa da pretvaram ovaj tred u nesto kao soft vs hard...volim ja i cijenim hardver, ali vrijeme čini svoje.
Trilogy nie software synth... to je kolekcija semplova sa strashno ruzhnim interfejsom (manje bitno) i siromashnim kontrolama (esencijalno). Semplove k tome mozhesh koristiti iskljuchivo na tom ruzhnom interfejsu i sa tim loshim kontrolama. Sve da je sound i besprijekoran sve drugo je totalna katastrofa.

Em je chovjek pitao za vintage synth, em mu ti preporuchish kolekciju semplova, em ispadne da je znalac onaj koi prepozna kvalitetu snimljenih semplova i ne jebe sa tweekanjem sprava nego bas odradi skrolanjem po presetima... E pa jebi ga!

Znam da nisi to tako mislio, ali tako ispadne! Kad god tvoje subjektivno odushevljenje (bilo chime) postane nametljivo i proglasish ga "mjerilom" struchnosti... to je siguran znak da si izgubio orjentaciju.